Prøv avisen

Første buddhistiske vielse af homoseksuelle i Taiwan

You Ya-ting (tv.) og Huang Mei-yu blev som det første lesbiske par i Taiwan viet ved en buddhistisk ceremoni. – Foto: Pichi ChuangReuters.

Det første homoseksuelle par er blevet viet i Taiwan. Det foregik i et buddhistisk tempel

Den 11. august blev det lesbiske par You Ya-ting og Huang Mei-yu viet i et buddhistisk tempel i Taoyuan i det nordlige Taiwan.

Menneskerettighedsorganisationer håber, at denne vielse vil blive første skridt i retningen af statslig tilladelse til homoseksuelle vielser, og den ene brud udtalte i sidste måned, at de ikke kun vælger at blive gift på denne måde for deres egen skyld, men også for andre bøsser og lesbiske, skriver avisen The Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Protest mod homoseksuelle vielser: Voldsom vækst i frimenigheder

Buddhismen afviser ikke homoseksualitet, og i konfucianismen er det en gråzone, så østlige samfund har en tendens til at være åbne over for homoseksualitet, siger universitetsprofessor og buddhistisk mester Shih Chao-hwei, som forestod ceremonien, til Jakarta Globe.

Andre buddhister mener dog, at hun tilhører en liberal fløj af buddhismen og derfor ikke kan udtale sig repræsentativt om spørgsmålet, skriver The Christian Post.

Den første offentlige vielse af homoseksuelle i Taiwan fandt sted i 1996, men dette er den første buddhistiske vielse af homoseksuelle, skriver The Daily Mail.

Ingen asiatiske lande tillader endnu homoseksuelle ægteskaber, men man sporer fremskridt i lande som Vietnam og Nepal, skriver CNN.