Prøv avisen

Faderhuset: Det man ikke dør af, styrker

Fem år efter nedrivningen af ungdomshuset oplever Faderhusets leder, Ruth Evensen, at medierne var den hårdeste modstander Foto: Pelle Rink Denmark

Fem år efter nedrivningen af ungdomshuset oplever Faderhusets leder, Ruth Evensen, at medierne var den hårdeste modstander

Fem år efter ungdomshuset blev revet ned, ser Ruth Evensen tilbage med blandede følelser. Det var en turbulent tid og det stoppede ikke med ungdomshuset.

Men hun er kommet styrket ud på den anden side, siger lederen af Faderhuset, der købte den omstridte grund jagtvej 69, ifølge DR.

LÆS OGSÅ:Prisen på Jagtvej 69 falder dramatisk

Hun sad på Hotel Scandic og fik et opkald kl 7 om morgenen. Bulldozerne var rykket ind på Jagtvej 69. De var rykket ind i Ruth Evensens liv for længst.

-Det startede jo allerede da vi købte grunden. Så kom retssagerne og ja, det hele rullede for os fra start. Men vi gjorde jo ikke andet end at reagere på en boligannonce fra Københavns Kommune.

Sådan fortæller Ruth Evensen om opkaldet fra politiet d.1marts for fem år siden. Samfaldene er slående, i dag er det også torsdag. Mens ellers er der ikke meget der er, som det plejer for Ruth Evensen.

- Vi var jo ellers vant til at holde til på Nørrebro. Og vi havde brug for større lokaler. Men da vi købte Jagtvej 69, startede chikanen og vi bor nu på Lolland, fortæller lederen af Frikirken Faderhuset.

Huskøbet og den efterfølgende nedrivning, betød en række optøjer på Nørrebros gader i dagene efter. Begivenhederne gik verden rundt i en lang række medier. Ruth Evensen har selv mærket mediernes opmærksomhed.

-Et har været sagen med Jagtvej 69. For os har det jo betydet at medierne har vendt hver en sten og har nærmest ikke sluppet os af syne siden, forklarer Ruth Evensen.

Hun fortæller, at det nærmere blev medierne og ikke de unge hun skulle kæmpe med senere hen.

-De unge fandt jo hen ad vejen ud af, at det ikke var os der var fjenden. Men medierne har for alvor fået øjnene op for os, siger Ruth Evensen.

Men når hun selv ser i bakspejlet, ser hun noget helt særligt.

- Det man ikke dør af, bliver man stærkere af.

KILDE: DR.DK