Prøv avisen

Faderhuset truet af konkurs

Flere familier i Faderhuset er ifølge et tidligere medlem truet af tvangsauktion, fordi menighedens leder Ruth Evensen har fået dem til at købe huse, de ikke havde råd til. -

Store faste udgifter og næsten ingen indtægter har bragt frimenigheden Faderhuset på randen af konkurs, siger menighedens tidligere økonomiske rådgiver

Frimenigheden Faderhuset, som er bedst kendt for at have købt Ungdomshuset i København, er nu på randen af konkurs. Det siger en tidligere økonomisk rådgiver for menigheden til dr.dk.

- De har et voldsomt likviditetsproblem, fordi de næsten ingen indtægter har og samtidig har store faste udgifter, siger økonom Niels Erik Werner, som er tidligere musiklærer for menigheden og har ydet økonomisk rådgivning til faderhusets leder Ruth Evensen.

Medlemmer i klemme
Det er især Faderhusets hoteldrift og køb af ejendomme, der vejer tungt på udgiftsiden, mener han.

Også menighedens medlemmer er kommet i klemme økonomisk, fordi deres økonomi er tæt forbundet med Faderhusets. Medlemmer har for eksempel købt et hus gennem Faderhuset og får alle deres indtægter ved at arbejde for Faderhuset, siger Niels Erik Werner.

Akutte problemer
- Når indtægterne hører op, har de ikke mulighed for at betale terminerne, og så mister de deres boliger. Det er meget akut for nogle, og der er højst et par måneder at løbe på for resten, vurderer han.

Lidia Hesselberg har været en del af inderkredsen i Faderhuset, men har nu brudt med menigheden og lederen Ruth Evensen. Hun fortæller i dag om konsekvenserne for hende og hendes familie.

Truet af tvangsauktion
- Vi er i dag ruineret og har en kæmpe gæld, siger hun til dr.dk.

Hun og familien er nu flyttet fra den villa, som de købte på opfordring fra Ruth Evensen.

Ifølge Lidia Hesselberg er flere familier i Faderhuset truet af tvangsauktion, fordi Ruth Evensen har fået dem til at købe huse, de ikke havde råd til.