Prøv avisen

Faderhusets står frem

Ruth Evensen anklager nu sin datter for at være psykisk ustabil i et åbent brev til Folketinget. Sophia Evensen er ikke overrasket over anklagerne. Foto: Sisse Stroyer

Faderhuset brød i dag mange måneders tavshed med et åbent brev til Folketinget. I brevet afviser de alle anklager mod menigheden og kalder det en smædekampagne

De sidste par uger har budt på mange anklager mod Faderhuset. Frikirken bryder nu tavsheden med et åbent brev til Folketinget, som svarer igen på de mange beskyldninger, som er blevet rettet mod dem.

Ruth Evensen fortæller til kristeligt-dagblad.dk, at de har valgt at stå frem nu, fordi anklagerne er blevet så bizarre.

I følge Sophia Evensen, som i brevet beskrives som psykisk ustabil, er det tydeligt, at Ruth Evensen nu er under pres, fordi der er indgivet en politianklage mod Faderhuset. Hun er ikke overrasket over anklagerne fra Ruth Evensen:

- Ruth Evensens typiske forsvar er at sige, at alle andre tager fejl, og at al modstand er en sammensværgelse fra folk som vil hende ondt, i stedet for at åbne Faderhusets døre, så alle frit kan komme og selv se hvad der foregår, siger hun.

Niels Erik Werner, der tidligere har været musiklærer for medlemmer af Faderhuset, bliver også nævnt i brevet. Han hæfter sig ved, at Ruth Evensen ikke forholder sig til de konkrete anklager mod Faderhuset.

- Ruth Evensens fremstilling af forholdene i Faderhuset er i direkte modsætning til samtlige førstehåndsvidner fra tidligere medlemmer af Faderhuset, som jeg personligt har talt med, ofte uafhængige af hinanden, siger Niels Erik Werner.

Statsministeriet bekræfter, at brevet er modtaget, men åbne breve bliver betragtet som meningstilkendegivelser. Ifølge Statsministeriet vil brevet formentlig blive henlagt efter en sagsbehandler har behandlet det.

En politianmeldelse blev for nylig indgivet mod Faderhuset. Søren Ravn-Nielsen, der er ansvarlig for efterforskningen, afviser, at udmeldelsen fra Ruth og Knut Evensen kan påvirke efterforskningen.