Fasten giver mening, når man deler den

Før fasten har jeg haft et romantiseret billede om den ensomme munk, der sidder for sig selv, men fasten kan jo også være et fællesskab, og for mig var det i fællesskabet, at jeg har oplevet fastens hidtidige højdepunkt. Ensomheden og sulten føltes mindre. Det mindede mig om et citat fra hovedpersonen i filmen ”Into the Wild”. Lige inden han dør, siger han som sine sidste ord: ”Happiness is only real when shared," skriver Jacob Munk. Foto: Privatfoto

Jacob Munk har haft en svær faste med influenza og ensomhed. Men når tingene ser sortest ud, viser Gud nye veje

Den sidste uge har jeg virkelig kæmpet. Fire dage med høj feber hen over weekenden var en udfordring i min faste. Det forekom en smule meningsløst og ret ironisk. Her ligger jeg med influenza, og det eneste min krop har brug for – mad – er det, jeg holder mig fra.

Samtidig forstærker det jo ensomheden, når man føler sig ugidelig og sløj. Det har været svært bare at skulle åbne en bog om aftenen for slet ikke at tale om at skulle koncentrere sig om bøn og fordybelse.

Derfor var det også en gave, da jeg med efterdønningerne af sygdom i min krop aftalte med et par venner fra Sct. Pauls Kirke at mødes i kirken mandag aften. De faster også, så vi var alle trætte og sultne. Det var et boost. Vi sang og diskuterede fastens tekster. Nogle af passagerne er meget alvorlige og handler om at tage sig sammen og holde fast, hvilket netop har været en udfordring for mig.

Vi gik op til alteret og knælede, og dér kom fasten til at give allermest mening for mig. Jeg blev fyldt af en enorm ærefrygt over for Gud. Før fasten har jeg haft et romantiseret billede om den ensomme munk, der sidder for sig selv, men fasten kan jo også være et fællesskab, og

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.