Flere bruger sex som religiøs praksis

Sex som religiøs praksis er blevet moderne. Det er specielt de nyere religioner, der tillader en mere individualistisk tilgang til troen, siger forsker

"Seksualiteten bør have en større plads inden for kirken. Gud gav os jo sanserne, og både smagssansen og følesansen er måder at nå Ham på," siger sognepræst Poul Joachim Stender.
"Seksualiteten bør have en større plads inden for kirken. Gud gav os jo sanserne, og både smagssansen og følesansen er måder at nå Ham på," siger sognepræst Poul Joachim Stender.

"En del af meditationen handlede om at vække de seksuelle energier. Helt konkret skulle jeg danse rundt, som var jeg den mest sexede kvinde i verden. Og hvis man havde lyst til det, kunne man lege videre med det sammen med en partner. Det var ret spændende."

Det fortæller Julie Majfred til DR-programmet Religionsrapport. Den 29-årige medicinstuderende er for nylig kommet hjem fra en måned på et center i Indien, hvor hun levede efter guruen Oshos principper.

LÆS OGSÅ: Erotik er en Guds gave af de helt store

Osho var en kontroversiel indisk spirituel leder der internationalt også var kendt som "sex guru".

I følge DR er hun bare én af mange, der er begyndt at bruge sex som et redskab til at nå det guddommelige.

TEMA: Erotik

- Det var meget naturligt at have lov til at udtrykke sig selv på denne frie måde. Og seksualiteten er en utrolig let vej til religiøs ekstase, man kan kalde det en kosmisk orgasme, siger Julie Majfred til DR. Hun har også søgt inden for de store verdensreligioner. Men har ikke fundet det rette.

LÆS OGSÅ: Seksualitet i de fem verdensreligioner

Lektor i Religionsvidenskab på Aarhus Universitet fremhæver, at det lettere at have en individualistisk tilgang til troen inden for de nyere religioner som for eksempel Oshos lære.

LÆS OGSÅ: Joan Ørting: Religion er godt for sexlivet

- Seksualiteten har også traditionelt haft trange kår hos både kristendom, jødedom og islam. De har overvejende bekendt sig til dualismen og dermed sat en skarp grænse mellem det kropslige og det sjælelige. Rationalet har været, at det er ånden, der adskiller os fra dyrene og naturen. Og dermed hørte seksualiteten med til det, der skulle tæmmes for at forfine ånden, siger Marianne Qvortrup Fibiger til DR.

LÆS OGSÅ: Hvad Bibelen siger om sex

Sognepræst i Kirke Saaby og forfatter til bogen "Med Gud i seng" Poul-Joachim Stender mener ikke, at kristendommen er fjendtlig over for sex.

- Seksualiteten bør have en større plads indenfor kirken. Gud gav os jo sanserne, og både smagssansen og følesansen er måder at nå Ham på. Man mærker Guds nærvær lige så meget i den erotiske berøring, som hvis man står og betragter et maleri af Kristus på korset, siger Poul Joachim Stender til DR.

SE OGSÅ: Videointerview med Poul Joachim Stender: