Flere missionske præster finder vej til folkekirken

Genrebilleder af præst i

For Menighedsfakultetet i Aarhus blev sidste år altså et jubelår ud fra det for dem ”vigtigste parameter”: uddannelse af teologer til kirke og mission. Genrefoto Foto: Paw Wegner Gissel

Jeg tror, at flere menighedsråds-medlemmer i dag får øjnene op for, hvad de missionske præster kan byde ind med i folkekirken og i sognekirkens hverdag.
Hans-Ole Bækgaard, Indre Mission

Menighedsfakultetets teologer fylder mere på præsteuddannelsen og oplevede i 2016 også flere præsteansættelser end tidligere. Præstemangel og større anerkendelse kan give missionske præster større adgang til de almindelige sogne, siger landssekretær på fakultetet

Få vil gå så langt som at kalde 2016 et jubelår, efter hvad der skete i verden af terror, politiske afstemninger og dødsfald blandt musikere. Men for Menighedsfakultetet i Aarhus blev sidste år altså et jubelår ud fra det for dem ”vigtigste parameter”: uddannelse af teologer til kirke og mission.

Sådan skriver det teologisk konservative uddannelsessted i sin nytårshilsen til venner og partnere. Året har mere præcist budt på 11 præsteansættelser og to ansatte i kirkelige organisationer, hvilket ifølge fakultetets landssekretær Nils Andersen er markant flere end de tre til fem ansættelser, der plejer at være på et år.

Han tror, stigningen kan hænge sammen med den stigende præstemangel, som betyder, at der er færre ansøgere til stillingerne rundtomkring i landets sogne.

”Vi oplever en større direkte efterspørgsel på vores teologer fra menigheder og menighedsrådsmedlemmer rundtom i landet. Jeg tror, at efterspørgslen skyldes, at man ser, at teologerne fra Menighedsfakultetet har et klart kirkeligt sigte. Man har tiltro til, at her er nogen, der vil kirken noget godt, som vil gå ind i børne-, ungdoms- og besøgsarbejdet og være gode til

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.