Prøv avisen

Flere penge til Det mellemkirkelige Råd

”Vi er taknemmelige for hver en krone, vi skaffer ekstra til at opfylde vores medlemsforpligtelser. Så må vi se, hvordan situationen ser ud om to år,” siger rådets formand, Mogens Mogensen. Foto: Frank May

Pengene skal gå til at betale mere i kontingent til Det Lutherske Verdensforbund, som har store udgifter ved fejringen af reformationsjubilæet i 2017

Kirkeminister Bertel Haarder (V) har nu afgjort, at Folkekirkens Mellemkirkelige Råd de næste to år får 1,3 millioner kroner mere årligt. Pengene skal gå til at betale mere i kontingent til Det Lutherske Verdensforbund, som har store udgifter ved fejringen af reformationsjubilæet i 2017.

Pengene er ikke, hvad rådet bad om. Ønsket til kirkeministeren var, at rådets budget permanent blevet hævet med 1,3 millioner kroner om året, for at man kunne betale det fulde kontingent til Det Lutherske Verdensforbind.

”Vi er taknemmelige for hver en krone, vi skaffer ekstra til at opfylde vores medlemsforpligtelser. Så må vi se, hvordan situationen ser ud om to år,” siger rådets formand, Mogens Mogensen.

Andre læser lige nu