Prøv avisen

Flere unge konverterer til islam

Islam bliver brugt som ungdomsoprør

Hver uge vælger mellem 5 og 10 danskere at konvertere til islam. Og de bliver yngre og yngre, lyder det fra danske imamer og forskere til dagbladet Politiken.

– Mellem en tredjedel og en fjerdedel af alle dem, der konverterer til islam i dag, er teenagere. Og det er en voldsom stigning i forhold til tidligere. Udviklingen går virkelig hurtigt i denne gruppe, siger antropolog Tina G. Jensen fra Københavns Universitet.

Muslimske kredse i Århus, Odense og København siger også, at konvertitterne bliver stadig yngre og udgør en stigende andel af de omkring 5000 konvertitter, der findes i Danmark.

Sammen med religionsforsker Kate Østergaard er Tina G. Jensen i gang med et omfattende forskningsprojekt om danskere, der konverterer til islam. De har interviewet 300 danske muslimer om deres valg, særligt i de områder, hvor danske børn lever side om side med muslimske.

Det er stadig oftest unge kvinder mellem 20 og 30 år, der vælger at konvertere, og baggrunden er som regel ægteskab med en muslim. Men for en gruppe af helt unge mennesker bliver islam brugt som et ungdomsoprør:

– Der ligger en ungdommelig protest over det at vælge islam. Ligesom man for 20 år siden var venstreorienteret for at være i opposition til det etablerede, siger religionsforsker Kate Østergaard til avisen. /ritzau/

Læs mere under Leder