Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Formand vil blive i stridende menighedsråd

- Foto: colourbox.dk

Formanden for et splittet menighedsråd i Egernsund har annulleret sit ønske om at træde af. Beslutningen førte torsdag til et juridisk slagsmål mellem formanden og næstformanden

Stridighederne i menighedsrådet i Egernsund ved Gråsten tog en ny drejning under et møde torsdag aften, da menighedsrådets formand Margit Kristensen annullerede sit ønske om at træde ud af rådet.

Margit Kristensen har tidligere skrevet til biskoppen, at hun ønsker at gå. Men efter støtte fra sognets beboere ønsker hun nu at blive for bedst at kunne varetage sognets interesser, fortæller hun.

- Hele menigheden har anmodet mig om at tilbagetrække min ansøgning om at udtræde, siger Margit Kristensen til kristeligt-dagblad.dk.

Vil af med formand
Beslutningen kom bag på næstformand Kirsten Broe-Richter og to andre medlemmer, som ønsker formanden afsat.

De afviste at tage stilling til ønsket med den begrundelse, at en tilbagetrækning ifølge Landsforeningen af Menighedsråd skal være noteret på dagsordenen.

- Margit Kristensen vil ikke gøre det til et punkt på dagsordenen, at hun ønsker at annullere sin udtrædelse. Så det er ikke afklaret, hvad der er juridisk rigtigt i den her sag, siger Kirsten Broe-Richter.

Biskop i ryggen
Margit Kristensen fortæller imidlertid, at både biskoppen og en jurist fra landsforeningen giver hende grønt lys til at annullere sin udtrædelse, uden at det fremgår af dagsordenen.

- De tre vil bare ikke godkende biskoppens udmelding, da de jo dybest set ikke ønsker mig tilbage på formandsposten.

Menighedsrådet holder et nyt, ekstraordinært møde den 30. april, hvor de juridiske uklarheder skal diskuteres.

Trusler om tæsk
Striden i sognet begyndte, da sognepræst Birgitte Christensen forlod sin stilling i protest mod menighedsrådet. Ifølge præsten forsøgte et flertal i menighedsrådet - inklusiv næstformand Kirsten Broe-Richter - at presse hende i en mere missionsk retning.

Næstformand Kirsten Broe-Richter betegner stemningen mellem de stridende parter som hadefuld og fortæller, at flere menighedsrådsmedlemmer er blevet truet med at få sendt tæskehold efter sig.