Forsker om Johannes Møllehaves børnebibel: ”Der er noget galt. Det her kunne Møllehave ikke have skrevet”

Hvordan kan Johannes Møllehave være angivet som forfatter på en børnebibel, han ikke selv har skrevet? Lyt til podcasten ”Tro Om”, hvor vært Philip Christoffersen i denne uge har inviteret ph.d. Louise Heldgaard Bylund i studiet for at tale om ”Møllehave-mysteriet”

Til venstre ses andenudgaven af børnebibelen ”Alle børns bibel – det største for de mindste. Genfortalt af Johannes Møllehave” fra forlaget Carlsen, 2006. 
Til højre ses Johannes Møllehave. Foto: Leif Tuxen
Til venstre ses andenudgaven af børnebibelen ”Alle børns bibel – det største for de mindste. Genfortalt af Johannes Møllehave” fra forlaget Carlsen, 2006. Til højre ses Johannes Møllehave. Foto: Leif Tuxen

Lyt til "Tro Om" ved at klikke på play-ikonet herover

Louise Heldgaard Bylund skriver en ph.d.-afhandling om børnebibler, men i løbet af sit arbejde sniger en mistanke sig ind. Indholdet af andenudgaven af den populære ”Alle Børns Bibel” fra 2006 stemmer hverken teologisk eller sprogligt overens med førsteudgaven.

I næsten 15 år fremgik det tydeligt, at det var Johannes Møllehave, der var forfatter til den populære børnebibel. Men var det nu rent faktisk tilfældet? Og hvis ikke, betyder det så, at tusindvis af danskere i mange år har købt en børnebibel, de tror er skrevet af den folkekære præst og forfatter, men i virkeligheden ikke var det?

Louise Heldgaard Bylund er ph.d. ved Aarhus Universitet. I sit arbejde med sin afhandling om børnebibler har hun fundet ud af, at Johannes Møllehave på mystisk vis de seneste 15 år har været angivet som forfatter til en børnebibel, han ikke selv har skrevet.
Louise Heldgaard Bylund er ph.d. ved Aarhus Universitet. I sit arbejde med sin afhandling om børnebibler har hun fundet ud af, at Johannes Møllehave på mystisk vis de seneste 15 år har været angivet som forfatter til en børnebibel, han ikke selv har skrevet.

Lyt til seneste afsnit af ”Tro Om” hvor vært Philip Christoffersen taler med ph.d. Louise Heldgaard Bylund om mysteriet om, hvordan Johannes Møllehave har været angivet som forfatter til en børnebibel, han ikke selv har skrevet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hver torsdag kan du lytte til et afsnit af Kristeligt Dagblads nye podcast ”Tro Om”, hvor vært Philip Christoffersen sammen med en gæst går bag om et aktuelt emne fra kirkens og troens verden.

"Tro om" er tilgængelig via Kristeligt Dagblads app på en smartphone eller tablet

Sidder du ved din pc, kan du få hjælp til at komme i gang med appen ved at klikke her.

Du kan også læse vores lyd-guide til appen ved at klikke her.

Har du spørgsmål, er du også velkommen til at kontakte kundeservice eller skrive en mail til abonnement@k.dk.