Forskere har skabt kopi af ligklædet i Torino

Italienske videnskabsfolk mener, at ligklædet i Torino er uægte - og ikke var svøbt om Jesus, da han blev lagt i graven

Et gammelt billede af ligklædet i Torino ses til venstre. Til højre ses det klæde, som italienske forskere har skabt. -
Et gammelt billede af ligklædet i Torino ses til venstre. Til højre ses det klæde, som italienske forskere har skabt. -. Foto: HO Denmark.

Var ligklædet i domkirken i Torino virkelig svøbt om Jesus, da han blev lagt i graven? Eller blev det skabt af den katolske kirke i middelalderen for at styrke den kristne lære om Jesu opstandelse?

Disse spørgsmål har splittet kirkefolk i århundreder. Og nu er der endnu engang forskere, som mener at have fundet et svar. Italienske videnskabsfolk mener, at ligklædet i Torino er uægte, skriver nyhedsbureauet AP.

Ligklædet i Torino er den katolske kirkes helligste relikvie. Klædet bærer aftryk af Jesu ansigt og blodspor efter hans korsfæstelse. Men nu har forskerne skabt en kopi af klædet ved at bruge metoder, som fandtes i middelalderen.

Mange troende mener, at klædet må stamme fra Jesus, da det bærer spor, som ikke kan være skabt af mennesker.

- Men det opnåede resultat viser, at det let kan opnås ved hjælp af billige materialer og en ret simpel procedure, siger professor i kemi, Luigi Garlaschelli.

Undersøgelsen er ifølge Luigi Garlaschelli sponsoreret af en italiensk organisation for ateister og agnostikere. I 1988 daterede en kulstof 14-undersøgelse ligklædet til at være fra mellem 1260 og 1390, men der blev senere sat spørgsmålstegn ved den prøve, da stoffet var blevet repareret.