Prøv avisen
Initiativpris

Initiativpris: Frikirke samler julehjælp til trængte familier

Ud over at yde julehjælp, står Oli Samara Schultz og Åbenkirke for samvær og fællesspisning med trængte familier hver tredje torsdag. Foto: Jens Bach

Åbenkirke i Herning samler for sjette år i træk julegaver og julemad ind til sårbare familier. Projektet er finalist i Kristeligt Dagblads initiativkonkurrence

Sidste jul kom cirka 700 mennesker til julefest i frikirken Åbenkirke i Herning. Her var der æbleskiver og julehygge. Der blev spillet julemusik, og de sang julesalmer. Kirkens præster klædte sig ud og rappede Juleevangeliet for de 260 familier.

Anledningen til festen var aftenens sidste programpunkt, hvor hver familie fik en kasse med julemad, jule-slik og julegaver. Det var femte gang, at frikirken Åbenkirke delte sådan nogle kasser ud gennem deres projekt ”Mission Julepakke”. Projektet er finalist i Kristeligt Dagblads initiativkonkurrence.

Oli Samara Schultz, der i dag er projektleder, var med til at få idéen i 2010.

”Vi sad i en netværksgruppe og talte om, at vi var gode til at rykke sammen, men ikke særligt gode til at rykke ud. Vi er gode til at hygge med vore egne, men vi er dårlige til at tage hånd om dem, der har det svært,” siger hun.

Gruppen begyndte at samle donationer ind fra kirkegængerne i Åbenkirke og fra det private erhvervsliv i Herning. De fandt modtagerne af julepakkerne gennem kommunens socialkontor og via ansøgninger på deres egen hjemmeside.

Ifølge Oli Samara Schultz skal Mission Julepakke ikke opfattes som et missionsprojekt.

”Vi stiller ikke andre krav til ansøgerne end det, at de skal møde op den aften, hvor vi deler gaverne ud. Og næsten alle siger, at den aften er et af deres højdepunkter i juletiden. Hvis nogen skulle være nysgerrige på, hvorfor vi gør det, vil vi da hellere end gerne fortælle hvorfor. Men det er først og fremmest for at hjælpe,” siger hun.

Første år delte de pakker ud til 100 familier. I mellemtiden har det grebet om sig. Både fordi initiativet er blevet mere kendt, men også fordi der er kommet flere trængte familier i Herning, siger hun.

Derfor står kirken nu for fællesspisning og samvær for sårbare familier hver tredje torsdag. Og denne jul regner de med at kunne give julehjælp til 400 familier.