Prøv avisen

Friskole: Darwin er teori og ikke sandhed

Det er et brud på reglerne, når kristne friskoler lærer elever, at evolution er teori og ikke sandhed, mener Bertel Haader. - Foto: stock.xchng

På Brændstrup kristne friskole får eleverne at vide, at evolutionslæren er teori og ikke sandhed. Det må man ikke, skriver Bertel Haader

Darwins lære er teori og ikke sandhed.

Det er med det udgangspunkt, der undervises på den kristne friskole i Brændstrup ved Rødding, ifølge skolens hjemmeside.

Men nu går den lære måske ikke længere.

I strid med reglerne
Undervisningsminister Bertel Haader (V) har i et svar til Socialdemokratiets Kim Mortensen skrevet, at den slags undervisning er i direkte stid med reglerne, og det vil få konsekvenser, hvis ikke reglerne bliver lavet om, skriver DR P4.

Naturvidenskaben kommer til kort
Skolens leder, Ebbe Kaas, mener dog ikke, at skolen bryder reglerne. Eleverne undervises i evolution, og der bringes ifølge ham ikke kristendom ind i naturfagene.

Men i skolens værdigrundlag står der: "Vi tror, at Gud skabte verden".

- Det springende punkt er spørgsmålet om selve livets opståen. Der bliver eleverne undervist i, hvordan evolutionslæren ser på det. Men vi præsenterer også alternative måder at se på det spørgsmål. For dér træder naturvidenskaben uden for sit mandatområde, hvis den står enerådende, siger han.