Prøv avisen

Fyn skal have ny biskop: Drejergaard stopper i embedet

Biskop Kresten Drejergaard fra Fyens Stift går på pension. - Foto: Hans Christian Jacobsen.

Kresten Drejergaard går på pension og tiltræder en stilling som præst ved Den Danske Kirke i Genève.

Kresten Drejergaard skal ikke længere være biskop i Fyens Stift.

Han går på pension og tiltræder en stilling som præst ved Den Danske Kirke i Genève den 1. november.

LÆS OGSÅ: Drejergaard: 3 gode egenskaber hos en biskop

I en pressemeddelelse skriver Danske Sømands- og Udlandskirker:

Kresten Drejergaard, biskop over Fyens Stift, bliver fra 1. november ny præst ved Den Danske Kirke i Genève. Dermed slutter han sin lange præstetjeneste i en af de kirker, der er medlemmer af Danske Sømands og Udlandskirker, DSUK.

Jeg har altid haft en drøm om at være præst i udlandet, og skulle det være, skulle det være nu. Det har derfor været nærliggende at skele til de muligheder, DSUK kunne tilbyde en pensionsmoden præst som mig, siger Kresten Drejergaard, der den 14. maj fylder 68 år.

Formelt set går han på pension med udgangen af oktober og tiltræder i Schweiz i en såkaldt pensionistordning.

Kresten Drejergaard får i sit kommende arbejde base i Genève, men skal også servicere de danske menigheder i Bern, Zürich og Basel.

"I mit arbejde vil jeg bruge min erfaring fra folkekirken og folkehøjskolen, og jeg har tænkt mig at investere i både kirkelivet og sociallivet, siger Kresten Drejergaard.

DSUK er folkekirken i udlandet med rødder tilbage til 1867, hvor sømandskirken blev grundlagt. I dag har organisationen 53 kirker over hele verden. Ingen af dem modtager kirkeskat som en dansk sognekirke, og det betyder en større grad af frivillighed ved kirkerne.

LÆS OGSÅ: Drejergaard: Vi prøver at betale os fra alting i kirken

Den største forskel på folkekirken i Danmark og i udlandet er, at man herhjemme i for høj grad betragter folkekirken som et væsen på lige fod med sundhedsvæsenet, skattevæsenet og skolevæsenet. I de danske kirker i udlandet er man i langt højere grad indstillet på, at man selv skal bidrage noget til institutionen med hensyn til frivilligt arbejde og aktiv medleven, siger Kresten Drejergaard.

I DSUK glæder generalsekretær Margith Pedersen sig over, at Kresten Drejergaard vil arbejde for dansk kirkeliv i udlandet.

"Med Kresten Drejergaard får vi for det første en dygtig præst og teolog, som vi glæder os til at arbejde sammen med. For det andet kender han i forvejen til de specielle vilkår, der gælder for de danske menigheder i udlandet, siger Margith Pedersen.

Kresten Drejergaard afløser pastor Jens Barfod, der har været præst i Genève siden 2009.