Louise Heldgaard Bylund om Møllehave-mysteriet

Hvorfor står Johannes Møllehaves navn står på en børnebibel, han ikke har skrevet?

Louise Heldgaard Bylund om Møllehave-mysteriet
Foto: Leif Tuxen.

Lyt til dette afsnit af "Tro Om" ved at klikke på play-ikonet herover eller i Kristeligt Dagblads app.

Louise Heldgaard Bylund skriver en ph.d.-afhandling om børnebibler, men i løbet af sit arbejde sniger en mistanke sig ind. Indholdet af andenudgaven af den populære ”Alle Børns Bibel” fra 2006 stemmer hverken teologisk eller sprogligt overens med førsteudgaven.

I næsten 15 år fremgik det tydeligt, at det var Johannes Møllehave, der var forfatter til den populære børnebibel. Men var det nu rent faktisk tilfældet? Og hvis ikke, betyder det så, at tusindvis af danskere i mange år har købt en børnebibel, de tror er skrevet af den folkekære præst og forfatter, men i virkeligheden ikke var det?

Lyt til seneste afsnit af ”Tro Om” hvor vært Philip Christoffersen taler med ph.d. Louise Heldgaard Bylund om mysteriet om, hvordan Johannes Møllehave har været angivet som forfatter til en børnebibel, han ikke selv har skrevet.

Hver torsdag kan du lytte til et afsnit af Kristeligt Dagblads nye podcast ”Tro Om”, hvor vært Philip Christoffersen sammen med en gæst går bag om et aktuelt emne fra kirkens og troens verden.

"Tro om" er tilgængelig via Kristeligt Dagblads app på en smartphone eller tablet

Sidder du ved din pc, kan du få hjælp til at komme i gang med appen ved at klikke her.

Du kan også læse vores lyd-guide til appen ved at klikke her.

Har du spørgsmål, er du også velkommen til at kontakte kundeservice eller skrive en mail til abonnement@k.dk.