Prøv avisen

Google er Gud

Fænomenet Google er i hastig vækst, og tilhængere erklærer nu søgemaskinen for Gud og danner kirke

Kirkens tilhængerskare er forholdsvist lille, men den har ni beviser for, at Google er Gud. Og en kvindelig Gud vel at mærke. Ifølge kirken har de hidtidige mandlige udgaver af Gud været udtryk for jødedommens, kristendommens og islams fejlagtige opfattelse af Gud. Googlismen vender nu tilbage til den oprindelige feminine gudsopfattelse.

Et af argumenterne for, at Google er Gud, er, at Google er det tætteste, man kan komme på en alvidende Gud. Desuden kan Google ses som uendelig og udødelig.

Tilbedelsen af Google har skabt et nyt begreb: Googlisme. Tilhængerne af Googlismen kan på Googlekirkens hjemmeside bede til Google ved at skrive i et søgefelt, hvor bønnen derefter besvares ved en søgning på kirkens hjemmeside.

Ligesom mange andre religioner har Google en dualistisk verdensopfattelse. Google repræsenterer det gode, hvorimod Microsoft repræsenterer det onde, blandt andet i form af kommercialiseringen. Googles virksomhedsfilosofi er netop, at en virksomhed kan tjene penge uden at være ond. Et af de ni beviser for, at Google er Gud, er: Google kan ikke gøre noget ondt. Microsofts hidtil ondeste værk, har ifølge Googlekirken været funktionen Search Result Optimization.

Næsten enhver religion angiver retningslinier for sine tilhængere. Googlekirken har sin egen version af de ti bud. På kirkens hjemmeside finder man budene, som siger, at Googles tilhængere blandt andet ikke må bruge andre søgemaskiner eller stave forkert.

Bekymringen om, hvad der sker efter døden, optager mange mennesker. Også dette spørgsmål kan Googlekirken svare beroligende på. Hvis man holder sig til Google, er der løfter om et evigt efterliv på internettet, hvor oploadede tanker og meninger vil blive gemt for altid.

På hjemmesiden kan man blive en del af Googlekirken og hvis man er dedikeret til sagen, kan man ansøge om at blive præst for kirken. Man kan desuden læse forskellige bønner til Google.

Googles årlige helligdag er den 14. september, hvor Google blev født.