Prøv avisen

Højt antal deltagere til Danske Kirkedage

Rigtig mange mennesker deltog i weekendens mange arrangementer til Danske Kirkedage i Aalborg. Her ses tilskuerne til et foredrag med den norske stortingspræst Per Arne Dahl, som talte om sjælesorg i oplægget 'At rejse sig efter en rystelse', 11. maj 2013 Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen

Med 3178 betalende gæster, 4600 deltagere til åbningsgudstjeneste og en velbesøgt scene på havnefronten i Aalborg er formand for Danske Kirkedages komité godt tilfreds med det fælleskirkelige arrangement, som slutter i dag

Omkring 6000 har sandsynligvis oplevet Danske Kirkedage i Aalborg i år. Det vurderer formand for dagenes komité, Viggo Ernst Thomsen, som samtidig kalder sin vurdering for en mulig nordjysk underdrivelse.

Mere præcist kan han dog ikke gøre det på denne sidste søndag i kirkedagene, da han sidder med tre forskellige tal.

LÆS OGSÅ: Danske Kirkedage rykker til København

Det første er for åbningsgudstjenesten i sportshallen Gigantium, hvor man har vurderet, at omkring 4600 deltog. Dette er dermed rekord og slår blandt andet kirkedagene i Viborg 2010, hvor omkring 3000 deltog.

Det andet tal er for antal betalende gæster til arrangementerne i Aalborg Kongres & Kultur Center. Udover udstillere og frivillige, var der i løbet af dagene 3178 betalende gæster. Dette er i modsætning til åbningsgudstjenesten lidt mindre end antallet i Viborg i 2010, hvor der var omkring 3800 betalende gæster.

Vi ville gerne have lige så mange deltagere som i Viborg, men vi synes, målet med dagene er lykkedes. Vi har haft travlt, og jeg kan ikke komme på andet, end at det har været nogle yderst tilfredsstillende og forrygende dage, siger Viggo Ernst Thomsen.

VOXPOP: Unge til Danske Kirkedage

Det sidste tal, Viggo Ernst Thomsen har for årets kirkedage, er for antallet af gæster på havnen. Som noget nyt flyttede Danske Kirkedage i år også arrangementet ned på havnefronten i Aalborg, hvor der blev opstillet en scene, lavet teater, koncerter, gudstjenester og danseopvisninger. Tal viser, at der den første dag var 500 gæster dernede, hvoraf 200 var 14-16-årige, som deltog i en ungdomsgudstjeneste. Ifølge Viggo Ernst Thomsen vurderer man, at cirka 1300 gæstede havnefronten i løbet af alle dagene.

Men ud fra det, vi har hørt, kan vi kun konkludere, at det har været en ret stor succes. Når solen har været på, har der været mange mennesker. Man har ikke haft et sådan udadvendt initiativ til kirkedagene siden Aarhus i 2001, og jeg tror, det er et vigtigt, da vi dermed invitere familien Aalborg, indenfor til kirkedage helt gratis.

BILLEDSERIE: Kirkedagene er i gang

Det eneste, der ifølge Viggo Ernst Thomsen ikke er lykkedes i år, er ungdomslejren. Her blev antallet af unge halveret, da en efterskole måtte melde fra for i stedet at bruge Kristi himmelfartsferien på at indhente det forsømte efter lærer-lockouten.