Prøv avisen

Hamas-kanin myrdet på børne-tv

Al Aqsa-tv’s børneudsendelse ”Morgendagens pionerer”, hvor kæmpekaninen Assud bliver martyr. – Foto fra nettet.

Tøjkaninen Assud, som var medvært på et børneprogram i fjernsynet, døde under det israelske bombardement

Hamas-bevægelsens børneprogram Morgendagens pionerer har aflivet en tøjkanin, som optrådte som medvært i tv-programmet.

Kæmpekaninen hed Assud og udmærkede sig blandt andet med opfordringer til at æde jøderne og æde danskere i forbindelse med Muhammed-krisen. Det er altså ingen venlig kanin. Man kan vel nærmest kalde kaninen et spejl af Hamas-bevægelsens holdning til Israel.

Ifølge det israelske nyhedsbureau INN døde Assud ikke en naturlig død. Ligesom forgængerne, musen Farfour og bien Nahoul som smed sten på løverne i Gaza Zoologisk Have for at lære børn, hvordan man ikke skal behandle dyr så blev Assud også dræbt af israelerne. Nærmere bestemt under bombardementet af Gaza-striben i begyndelsen af januar .

I den sidste udsendelse med Assud, hvor tøjfiguren udånder på et hospital i Gaza, siger han til tv-værten, at hun skal fortsætte hans mål. Nemlig uddannelse, loyalitet og modstand. Hun skal også lære børnene, at vi har et land. Et land vi kan vende tilbage til Jaffa, Akko, Haifa og Tel Aviv.

Imens Assud dør eller hvad tøjkaniner nu gør synger to drenge om, hvordan Kassem-raketter skal regne ned over Israelske civile. Og den kvindelige tv-vært siger til sit børnepublikum på den anden side af skærmen, om de så kan se, hvordan fjenden erklærer krig mod børnene.

Måske burde Morgendagens pionerer være forbudt for børn.

benteclausen@kristeligt-dagblad.dk