Prøv avisen

Heavy metal i Guds navn

Metal-musikere spreder i weekenden det kristne budskab gennem tunge guitar-soloer og ekstrem vokal. Her et billede fra sidste års Green Light District Festival. – Foto: Stefan Bruhn.

Djursland Efterskole danner i denne weekend rammen om den kristne heavy metal festival Green Light District Festival

Sortklædte metal-musikere med piercinger og dreadlocks indtager i denne weekend Djursland for at sprede næstekærlighed ved den kristne Green Light District Festival.

De fleste får associationer til det onde og dystre, når de tænker på metal-musik, men det er bestemt ikke tilfældet her, siger den 25-årige Andreas Larsen, der for anden gang er arrangør af festivalen.

Han er selv metalmusiker, socialpædagog, kristen og diakon, og det er hans fortjeneste, at 14 bands fra fem forskellige lande i weekenden fyrer den af til det alhoholfri arrangement. Andreas Larsen spiller i tre bands, hvor han bidrager med el-guitar og ekstrem vokal.

For mig handler det om at gribe energien i musikken. Det er hårdtslående metal kombineret med næstekærlighed, siger han.

Andreas Larsen forventer et fantastisk fællesskab, hvor bands og publikum snakker sammen. Festivalen er i modsætning til Red Light District i Amsterdam et sted uden had og misbrug. Ud over de mange bands deltager også pastor Bob Beeman fra USA, der er et ikon inden for kristen metalmusik.

300 metalfans har meldt deres ankomst, men flere er velkomne.

schelde@kristeligt-dagblad.dk