Prøv avisen

Helbredelser i Lourdes skal registreres som "mirakler light"

Foto: Scanpix.

FRANKRIG Lourdes i Frankrig, som er hjemsted for et af de mest besøgte pilgrimsmål i verden, foreslår nu, at de helbredelser, som pilgrimmene oplever i Lourdes skal registreres som en slags "mirakler light".

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Ifølge den katolske kirkes regler kan en pludselig helbredelse i Lourdes kun anerkendes, hvis læger efterfølgende dokumenterer, at helbredelsen er uforklarlig. Så det er langt fra alle de mennesker, der årligt føler sig helbredt på stedet, som får mirakelstemplet på oplevelsen.

Derfor mener biskop Jacques Perrier, at Vatikanet bør indføre en ny kategori af "autentiske helbredelser", så de mennesker, som oplever dem, kan dele deres åndelige erfaring med andre.

Perrier mener, at i modsætning til 1700-tallets læger, hvor mirakel-autorisationen stammer fra, så er lægerne i dag langt mere tøvende med at godkende mirakler.

Derfor arbejder biskoppen på et forslag om nye regler, som skal forelægges Vatikanet. Han fastholder over for Reuters, at forslaget ikke hænger sammen med, at nye regler kunne tiltrække flere pilgrimme end de allerede seks millioner mennesker, som årligt besøger stedet.

benteclausen@kristeligt-dagblad.dk