Prøv avisen

Her er Danmissions nye generalsekretær

Foto: Carsten Villadsen/Danmission

Han har erfaring fra Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke og Bestseller Foundation. Og så er han selv vokset op som missionærbarn

Efter i en periode at have stået uden generalsekretær har missionsselskabet Danmission netop meddelt, at man har ansat Kristian Sloth Petersen til at overtage posten.

48-årige Kristian Sloth Petersen, der er uddannet cand.scient.pol., har tidligere stået i spidsen for store forandringer i Mellemfolkeligt Samvirke i forbindelse med sammenlægningen med Action Aid, og han har været direktør under opbygningen af den private fond Bestseller Foundation, som bekæmper fattigdom gennem økonomisk bæredygtige investeringer.

Han har desuden været formand for Dansk Ungdoms Fællesråd og siddet i både Folkekirkens Nødhjælps bestyrelse og Dansk Missionsråds Udviklingsafdelings bestyrelse. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danmission.

Kristian Sloth Pedersen er opvokset som missionærbarn og har derfor godt kendskab til dansk missionsarbejde ude i verden.

”Det er en enig bestyrelse, som står bag ansættelsen af Kristian Sloth Petersen. Og vi har fuld tiltro til, at han formår at skabe fornyelse og fremme det helt særlige, som Danmission kan som trosbaseret organisation, når det handler om at styrke kirkerne, fremme interreligiøs dialog og forbedre folks levevilkår,” siger Danmissions næstformand, Flemming Christensen, i pressemeddelelsen.

Selv udtaler Kristian Sloth Pedersen:

”Danmission skal nå ud til bredere dele af befolkningen. Det kræver fornyelse, som på en og samme tid svarer på nutidens udfordringer og bygger videre på organisationens flotte 200-årige historie.”

Kristian Sloth Petersen tiltræder som generalsekretær for Danmission til september.