Her er USA's rigeste præster

Krisen rammer ikke alle lige hårdt. Det er store beløb, der ruller ind på bankkontoen hos de bedst betalte præster i USA

Evangelisten Benny Hinn, der er kendt for sine mirakuløse helbredelsesmøder, taler sjældent om sin egen velstand. Hans organisation, Benny Hinn Ministries, har ikke frigivet evangelistens løn, men i et interview tilbage i 1997 fortalte Hinn til CNN, at han tjente mellem en halv og en hel million dollars hvert år. Med hans fortsatte popularitet og udsolgte helbredelses-turneer, er det ikke utænkeligt, at han stadig er en velbeslået mand.
Evangelisten Benny Hinn, der er kendt for sine mirakuløse helbredelsesmøder, taler sjældent om sin egen velstand. Hans organisation, Benny Hinn Ministries, har ikke frigivet evangelistens løn, men i et interview tilbage i 1997 fortalte Hinn til CNN, at han tjente mellem en halv og en hel million dollars hvert år. Med hans fortsatte popularitet og udsolgte helbredelses-turneer, er det ikke utænkeligt, at han stadig er en velbeslået mand. Foto: Commons.

Store luksuriøse landsteder med egen landingsbane til privatflyet ligger normalt ikke indenfor rækkevidde af en gennemsnitlig amerikansk præstelønning eller dansk for den sags skyld. En nylig undersøgelse viser, at den årlige løn for amerikanske katolske præster og imamer spænder fra cirka 150.000 til 175.000 kroner, mens de protestantiske præster tjener lidt mere, skriver Huffington Post.

På trods af en økonomisk krise, der ifølge Huffington Post også har ramt kirken, rager nogle præster langt op over deres kollegaer, når det gælder indkomst.

LÆS OGSÅ: Kristendommen gjorde Vesten rigt og frit

Se her en liste over nogle af de mest velbeslåede præster i USA, der hver især kan tjene fra 500.000 til mange millioner kroner årligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Joel Osteen

Præsten Joel Osteen fra Lakewood Church i Houston, der er USAs største kirke, er også en af landets rigeste præster. Osteen stoppede for flere år siden med at modtage sin årsløn fra kirken på omkring 1.000.000 kroner efter at være blevet kritiseret for at besidde enorme rigdomme.

Han har tjent millioner af dollars på at sælge sine talrige bøger. Han og hans kone, Victoria Osteen, flyttede i 2010 til et luksuriøst palæ i Houston på 1600 kvadratmeter. Prisen for den nye bolig lå på omkring 75 millioner kroner.

Charles E. Blake

Charles Blake tjener ifølge Huffington Posts kilder 900,000 dollars om året og ejer et stort palæ i rigmandskvarteret Beverly Hills. Samtidig lever de fleste fra hans menighed i fattige kår i det centrale Los Angeles.

Kenneth Copeland

Tv-prædikanten Kenneth Copeland, der står bag Kenneth Copeland Ministries, er økonomisk set yderst velpolstret.

Ifølge en artikel fra Associated Press fra 2008, hvor Copeland godt nok ikke frigiver opdaterede lønsedler, fortælles det at man ud fra hans skatteoplysninger kan se, at hans årsløn var 364.577 dollars i 1995 og hans kone, Gloria, tjente 292,593 dollars. Det står ifølge Huffington Post ikke klart, om disse tal omfatter andre indtægter såsom foredragshonorarer eller bogindtægter.

Eddie Long

Biskop Eddie Long er en af de ledende skikkelser i den såkaldte fremgangsteologiske bevægelse, hvor præster og troende lægger vægt på, at Gud vil velsigne de troende med velstand og rigdom.

En undersøgelse af Longs økonomiske forhold i perioden 1997-2000 viste, at præsten havde modtaget mere end tre millioner dollars i kompensationer fra sin velgørende organisation, Bishop Eddie Long Ministries Inc. Pengene var blandt andet gået til et stort luksushus og en dyr Bentley. Hans løn udgjorde i perioden omkring 1 million dollars.

Benny Hinn

Evangelisten Benny Hinn, der er kendt for sine mirakuløse helbredelsesmøder, taler sjældent om sin egen velstand. Hans organisation, Benny Hinn Ministries, har ikke frigivet evangelistens løn, men i et interview tilbage i 1997 fortalte Hinn til CNN, at han tjente mellem en halv og en hel million dollars hvert år. Med hans fortsatte popularitet og udsolgte helbredelses-turneer, er det ikke utænkeligt, at han stadig er en velbeslået mand.

Creflo Dollar

Creflo A. Dollar er ledende præst i World Changers Church International, en af USAs største kirker. Samtidig er han også tv-vært. Dollar, som er hans rigtige navn, har ikke frigivet sin lønoplysninger, men New York Times rapporterer, at Dollar kører Rolls-Royce, transporteres rundt i en privatfly, ejer flere luksuriøse lejligheder, herunder en millionlejlighed på Manhattan i New York.

John Hagee

John Hagee leder Cornerstone Church i San Antonio, Texas og er direktør for tv-kanalen Global Evangelical Television. Inden han i 2004 lavede sin non-profit tv-kanal om til en kirke, og derved slap for at indgive en offentlig tilgængelig selvangivelse, var han kendt for tjene omkring 1 million dollar om året.