Hjemløse romaer sover og besørger udenfor kirker

Ved Vor Frue Kirke, som er Københavns Domkirke, ligger der ofte personer og sover om natten. Det skaber ...

Ved Vor Frue Kirke, som er Københavns Domkirke, ligger der ofte personer og sover om natten. Det skaber etiske dilemmaer og giver de ansatte samvittighedskonflikter, siger Susanne Torgard, der er kirke- og kulturmedarbejder i kirken. – Foto: Maud Lervik/ Ritzau Foto

Nu er det blevet så slemt, at vi er nødt til at reagere.
Kresten Erik Dahl, kirketjener ved Trinitatis Kirke

I København er der problemer med romaer, der bruger kirkens område som soveplads og toilet. Det er svært at finde den rette balance mellem åbenhed og grænser i spørgsmålet om at favne hjemløse, lyder det fra flere kirker

Når kirketjenerne i Trinitatis Kirke i København møder ind, starter dagen efter en snart fast procedure. Her vækker man de hjemløse romaer, der har slået lejr foran kirken, og efterfølgende starter et større rengøringsarbejde af flasker, madrasser, afføring og urin.

For i kirken oplever man stadig større udfordringer med de hjemløse romaer, der bruger kirkens område til at sove og opholde sig på i løbet af dagen og natten. Senest har menighedsrådet måttet givet en vaccination mod sygdommen hepatitis til kirkens medarbejdere for at undgå smittefare grundet en stor mængde efterladenskaber på kirkens grund.

I april trådte en lov i kraft, der giver politiet beføjelse til at opløse lejre, hvor hjemløse sover. I torsdags oplyste politiet til TV 2 Lorry, at man i samme måned havde oplevet et rekordstort antal anmeldelser af gener fra hjemløse udlændinge, og man frygter derfor, at problemerne kan blive endnu større end sidste år. Det mærker man hos Trinitatis Kirke, fortæller Kresten Erik Dahl, der er kirketjener i kirken.

”Der bliver larmet, drukket og besørget på kirkens grund. Det er det hårde liv, de lever på vores plads, og det er et stort problem. Nu er det blevet så

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.