Hundredevis af homoseksuelle søgte velsignelse i kirken

I går åbnede Københavns Domkirke dørene for velsignelse af homoseksuelle, og det blev et stort tilløbsstykke. Se video her

World outgames. Velsignelse i Vor Frue Kirke. Brianna Doxzen (tv) og Rhylissa Verheis fra Washington blev velsignet ved gudstjenesten i Vor Frue Kirke. Efter gudtjenesten slappede de af i solen udenfor kirken. -
World outgames. Velsignelse i Vor Frue Kirke. Brianna Doxzen (tv) og Rhylissa Verheis fra Washington blev velsignet ved gudstjenesten i Vor Frue Kirke. Efter gudtjenesten slappede de af i solen udenfor kirken. - . Foto: Casper Christoffersen.

Flere hundrede mennesker var i går mødt op i Vor Frue Kirke i København for at blive velsignet af en præst i forbindelse med sports- og kulturbegivenheden World Outgames. Både lesbiske par og bøssepar vandrede op ad kirkegulvet til de fire skamler, hvor præsterne velsignede på dansk, engelsk, tysk, fransk og tegnsprog. Og meget berørte gik parrene derefter ned på deres pladser i kirken.

42-årige Marian Roma Frederiksen og 34-årige Anja Egede Hansen er et nyforelsket lesbisk par fra København, der havde valgt at blive velsignet.

Det var en ret spontan beslutning, men for os er en velsignelse vigtig, og ved at gøre det under en så stor begivenhed som World Outgames er vi med til gøre det normalt at være homoseksuel, sagde Marian Roma Frederiksen.

41-årige Mogens Ulderug og 42-årige Mogens Ejby havde også valgt at blive velsignet i går. Det gjorde de for at bekræfte den kærlighed, de føler for hinanden.

Det betyder meget, at tingene bliver sagt højt, og så betyder det meget, at det er under World Outgames, da det er en ny måde at forstå Biblens ord på, sagde Mogens Ejby. Hans kæreste, Mogens Ulderug, nikkede samstemmende.

Ja, vi er med til at bryde mure ned, sagde han.

Kristeligt Dagblad var med foran Vor Frue Kirke i København, da folk ankom til massevelsignelsen torsdag:


.