Hver fjerde præst vil sige nej til homovielser

Hver fjerde præst vil ikke vie homoseksuelle, vurderer leder af teologistudie. Så er der trods alt 75 procent, som gerne vil, lyder det fra menighedsrådsformand

Fotobyline:Tegning: Morten Voigt
Fotobyline:Tegning: Morten Voigt.

Hver fjerde præst vil sige nej til at vie homoseksuelle - hvis det til sommer bliver muligt for homoseksuelle at blive viet i folkekirken.

Det skønner leder på teologistudiet på Århus Universitet, Peter Lodberg, men siger også, at det er svært vurdere helt præcist. Det skriver DR Østjylland.

LÆS OGSÅ: Skal, skal ikke vie homoseksuelle i kirken?

Den homoseksuelle formand for Århus Domkirkes menighedsråd, Peter Harring Boll, vælger at vende tallene om og siger, at der er 75 procent af folkekirkens præster, der siger ja til at vie to af samme køn - og så kan man jo spørge en af dem.

At det er frivilligt for præsterne, om de vil vie homoseksuelle, betyder, at det kan blive et emne, når nye præster skal ansættes.

- Men jeg tror ikke, at det er nødvendigt at spørge ansøgerne, siger Peter Harring Boll.

- Mange præster ved, hvor de skal søge, hvis de har problemer med homoseksuelle vielser. Og i mange storbysogne vil man blive spurgt, eller man vil regne det som en naturlig ting, at de vil sige ja til at vi to af samme køn, siger han til DR Østjylland.

Og det er leder af teologistudiet på Århus Universitet, Peter Lodberg, enig i.

Nu spørger menighedsrådet i øjeblikket, hvilket syn man har på homoseksuelle vielser - og tager så stilling derudfra.

KILDE: DR Østjylland