Imam bag opfordring til jødedrab: Vi er stolte af jihad

Den kontroversielle imam Mundhir Abdallah, der opfordrede til drab på jøder i Nørrebro- moské, mener, at kritikken af ham er ude af proportioner. Tilhørerne, som hørte hans opfordring, ved godt, at han henviste til krigen mellem palæstinensere og jøder i Mellemøsten og ikke til overgreb mod jøder i Danmark, siger han til Kristeligt Dagblad

Mundhir Abdallah bor i Libanon, men har familie i Danmark
Mundhir Abdallah bor i Libanon, men har familie i Danmark.

Den omstridte imam Mundhir Abdallah har en besked til alle. Den er klar og tydelig:

”Vi er stolte af at være muslimer. Vi er stolte af sharia (islamisk lov, red.), stolte af jihad (hellig stræben eller krig, red.) og stolte af kalifatet (samfund styret efter islamiske normer, red). Det er vores besked til alle.”

Sådan skriver Mundhir Abdallah i en besked til Kristeligt Dagblad, der har lavet et interview med imamen over Facebook. Mundhir Abdallah blev danmarksberømt i sidste uge, da det kom frem, at han ved en fredagsprædiken i Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade på Nørrebro i København den 31. marts i år havde opfordret til drab på jøder. Indholdet i hans fredagsprædiken har blandt andet fået Det Jødiske Samfund i Danmark til at kontakte politiet, som nu er i færd med at efterforske sagen.

Men der er ikke slet ikke nogen sag. Det mener i hvert fald Mundhir Abdallah, som bor i Libanon, men har familie i Danmark.

”Min tale ved fredagsprædikenen havde intet med Danmark at gøre – og har intet at gøre med jøder i Danmark. Den var direkte relateret til situationen i den arabiske verden,” skriver Mundhir Abdallah og fortæller, at hans prædiken var en kommentar til et møde afholdt af organisationen Den Arabiske Liga i Jordan, hvor et af temaerne var Palæstina.

”Jeg gjorde det klart, at løsningen på vores problemer som muslimer og problemet med Palæstina er oprettelsen af en islamisk stat. En stat, som vil forene os, beskytte os, bekæmpe vores fjender, befri Palæstina og eliminere kolonistaten Israel. Det betyder krig. Krig i det besatte Palæstina. Ikke i Danmark,” skriver Mundhir Abdallah.

Han betegner det som ”manipulation”, at medier i Danmark, herunder Kristeligt Dagblad, har udlagt hans prædiken som en krigserklæring mod jøder generelt.

”Min tale var rettet mod muslimer og var på arabisk. Den handlede om ét emne fra begyndelsen til slutningen. Ingen af tilhørerne i moskéen misforstod min tale. Alle forstod meget tydeligt, at jeg talte om Palæstina og dets befrielse. Hvis medierne ikke manipulerede med mine ord, og hvis de ikke tog dem ud af konteksten, var der intet problem. Manipulationen begyndte med Memri (amerikansk institut, red.) i Washington, som tog dele af min tale ud af konteksten. Og dele af de danske medier fulgte dem. Din avis, TV 2 og senere integrationsministeren (Inger Støjberg, red.),” skriver Mundhir Abdallah.


Han nægter også, at en prædiken som hans kan være medvirkende til at forstærke antisemitismen blandt yderligtgående muslimer.

”Hvis du vil undgå, at hadet spreder sig, må du fjerne grunden, besættelsen af Palæstina. Det er den såkaldte stat Israel, dens besættelse af Palæstina og dens forbrydelser her mod muslimer, som skaber hadet. Vil du have, at vi skal elske de mennesker, som besætter vores land og dræber vores folk?”, lyder det fra Mundhir Abdallah.

Ifølge ham er det helt misforstået, at der skulle florere had mod jøder blandt muslimer og særligt i den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir, som han selv tilhører.

”Vi er ikke imod nogen på grund af deres tro eller race. Det er en del af vores islamiske kultur og del af vores islamiske regler at tage sig af hele menneskeheden. At leve med dem alle. Kristne, jøder og andre under det islamiske politiske system. Det har det også været historisk. I et kalifat er vi ansvarlige for at beskytte alle, for at tage os af alle og løse alles problemer. Selv jøders. Som jeg ser det, og i islamisk kultur generelt, kan jeg blive gift med en jødisk kvinde, skabe en familie med hende og være lykkelig for at få børn med hende. Så i den nære fremtid kan vi være stolte, når de (jøder, red.) deltager i at føre den islamiske hær til at frigøre Palæstina og fjerne det kolonialistiske Israel.”