Imamer anbefaler Asmaa

Folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid fra Enhedslisten kan give muslimerne en stemme i Danmark, mener imamer og vil anbefale muslimer at stemme på hende

Imamer anbefaler Asmaa

Den 25-årige muslimske Asmaa Abdol-Hamid kan se frem til at score mange stemmer fra landets muslimer. I hvert fald vil imamer anbefale muslimerne at sætte deres kryds ud for netop hende.

" Hun er velinformeret om danske forhold, ung og energisk og kan bidrage til en større forståelse af muslimer og indvandrere her i landet. Så jeg mener, at muslimerne skal støtte deres søster, mener imam Mostafa Chendid, Islamisk Trossamfund i Danmark.

Og at hun er kvinde har meget stor betydning, for det viser, at kvinder og mænd er lige i islam, mener han.

Den unge fynske politiker, der stiller op til Folketinget for Enhedslisten, bærer tørklæde og insisterer på stadig at gøre det i Folketinget, hvilket har skabt modstand mod hendes kandidatur. Det forstår Chendid ikke helt, for som han siger:

" Andre muslimske kvinder mener ikke engang, at de har noget at gøre i Folketinget.

Den danske imam Abdul Wahid Pedersen kender Abdol-Hamid og tøver ikke med de gode anbefalinger.

" Jeg vil anbefale både muslimer og ikke-muslimer at stemme på Asmaa. Hun er en hæderlig og dygtig person, som vil kunne gøre god gavn i Folketinget. Desuden har vi brug for at få praktiserende muslimer ind, som kan løfte muslimernes stemme ind på Christiansborg. Det har vi ingen, der gør i øjeblikket, og vi er trods alt en temmelig stor minoritet i Danmark, siger Abdul Wahid Pedersen.

At Abdol-Hamid ønsker at stille op for venstrefløjspartiet Enhedslisten rører ikke imamerne.

" Enhedslisten har vist en rummelighed, som ingen af de andre partier har vist indtil nu, ved ikke at sætte hende i gabestok og rejse tvivl ved hendes egne ord, når hun stiller op. Og så opfatter Asmaa sig vel som socialist, og det er for mig lige så godt som at være på den anden fløj, siger Abdul Wahid. /ritzau/