Jetsetter laver radio om livets store spørgsmål

Levemand, forfatter og arrangør af eksklusive fester Mads Holger Madsen optræder ofte i diverse billedblade. Nu skal bacheloren i teologi stå for et program om tro på den nye Radio24syv

Nogle kender måske forfatter og event-mager Mads Holger Madsen fra ugebladene, men nu er der også mulighed for at møde ham i et program om tro på den nye Radio24syv. –
Nogle kender måske forfatter og event-mager Mads Holger Madsen fra ugebladene, men nu er der også mulighed for at møde ham i et program om tro på den nye Radio24syv. –. Foto: Sisse Stroyer.

Der er for det meste fuld fart på den kendte forfatter, skribent og arrangør af flyvende fester for det danske jetset til eksotiske destinationer Mads Holger Madsen, der også bare kalder sig Mads Holger. Nu kan danskerne stifte bekendtskab med ham i en ny rolle, når han en gang om ugen skruer tempoet ned for at tage lytterne med på to timers rejse i livets store spørgsmål. Det sker fra i morgen i programmet Skriftestolen på den nye Radio24syv.

Mads Holgers egen faglige baggrund for at tumle med lytternes religiøse spørgsmål i æteren er en bachelor i teologi. Hans program vil invitere repræsentanter for forskellige religioner ind til at svare på lytternes spørgsmål. I morgen sidder således overrabbiner Bent Lexner, sognepræst Sørine Gotfredsen og filosof Louise Pierrel ved mikrofonerne.

Jeg har ikke selv en religiøs baggrund eller kristen opdragelse. Jeg er døbt og konfirmeret efter eget valg. Men man læser ikke teologi, hvis ikke man har en interesse eller tro på det. Jeg regner mig selv for kristen. Jeg har ikke en kristen praksis i min hverdag, men jeg går i kirke en gang imellem, men nok ikke så meget, som jeg burde, siger Mads Holger.

Hans nære fortid er flittigt beskrevet i billedblade og tabloidpresse. Han fortsætter med at arrangere de meget omtalte jetsetfester ved siden af arbejdet som programvært. Spørgsmålet er, hvordan den baggrund spiller sammen med et program om livets store spørgsmål, som Mads Holger gerne vil lave.

Det er klart, at jeg gennem mit liv og min profil i pressen har nogle aparte meritter forud for netop det her program. Jeg har et eksamensbevis på, at jeg er bachelor i teologi, og det er selvfølgelig kvalificerende for et program om tro. Jeg har også et andet velkendt levned, som jeg ikke kan løbe fra, og det kan da være vanskeligt både at være i Billed-Bladet og i Kristeligt Dagblad. Jeg synes selv, at mit liv har konfronteret mig med livets store spørgsmål. Det gælder for eksempel min fars dramatiske død, mit ægteskab og min skilsmisse. Jeg har smagt utrolig gode sider af livet rent økonomisk, men så sandelig også de dårlige, siger Mads Holger, som mener, at netop hans liv med op- og nedture har været medvirkende til, at han er blevet foretrukket som vært for programmet.

Så hvad kan lytteren, som tager to timer ud af sin søndag, forvente at høre?

Da vi lavede et prøveprogram, var der en lytter, som overvejede at tage sit eget liv og derfor gerne ville diskutere selvmord ud fra en etisk vinkel. Det kunne også være staten Israel, teodicé-problemet, livet efter døden og sjælens udødelighed. Det kan også være beslægtede emner, som ikke direkte ligger inden for troens sfære i forbindelse med kunst og kultur. Det er et eksistentielt program, mere end det er et religiøst program. Det handler om det at være menneske i bredeste forstand, siger Mads Holger.

vincents@k.dk