Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Fasten minder mig om, at kærligheden og lyset sejrer over det onde

For Marguerita Hvid Spangsberg er fasten en påmindelse om, at lyset sejrer over det onde. Privatfoto.

Hos Marguerita Hvid Spangsberg i Aarhus er fasten en lejlighed til at mindes langfredag og tale med datteren om påskens budskab

Pålægget skubbes til side og frokosten består i stedet af ost, fisk og grøntsager.

Marguerita Hvid Spangsberg faster i år blandt andet ved at følge en gammel tradition om ikke at spise kød om fredagen som en optakt til langfredag.

”Det er en meget lille ting, men det gør, at jeg skal være mere bevidst om, at det er fredag. Det er en måde at holde fast i fastebevidstheden på,” siger hun.

I hverdagen gør hun og familien de ting, de plejer at gøre, men fokuserer på at tage Gud med sig. Hun og hendes treårige datter har plukket en håndfuld erantisblomster, der stod som lukkede knopper i skovbunden.

”Så kigger vi på blomsten og taler om, at det snart bliver forår. Vi husker på, at Gud har skabt den blomst, vi plukker. At han er der, når noget fødes, og når noget dør,” siger hun.

Selv bliver hun i særligt her i fastetiden mindet om påsken og dens budskab.

”Påsken er der, hvor Jesus genopstår og overvinder døden. Det er selve kærligheden og lyset, der sejrer over det onde."

"Og selvom det kan lyde fantastisk og utroligt, så falder kristendommen til jorden, hvis det ikke er sandt. For det betyder, at livet ikke er meningsløst, selvom nogle dør eller lider. Gud lider med os, men det er ikke døden, og det, der gør ondt, der får det sidste ord. Påskens budskab gør livet værd at leve trods synd og død, fordi vi kan leve det sammen med Gud og komme tættere på ham i hans skaberværk,” siger Marguerita Hvid Spangsberg.