Kan folkekirken rumme kristne fra andre kulturer?

Fordybelse. Der er fri adgang til natkirken. Man kan komme og gå som det passer, og bruge rummet på sin ...

Er folkekirken den (etnisk) danske folkekirke, eller er folkekirken rummelig nok til at rumme kristne i Danmark med anden teologisk, liturgisk, ekklesiologisk og kulturel baggrund? Foto: Joachim Adrian/Polfoto

Kristne migranter, flygtninge og konvertitter kommer til Danmark. Spørgsmålet er, om de skal indlemmes i folkekirkens menigheder eller forme deres egne. Det springende punkt er teologien

Den 3. til 4. februar afholder Det mellemkirkelige Råd et fremtidsværksted om folkekirkens muligheder og udfordringer set i lyset af de mange kristne migranter, flygtninge og konvertitter.

Læg mærke til: Det handler ikke om muslimer – altså bortset fra dem, der vælger at forlade den muslimske tro, konvertitterne, der udviser det kæmpestore mod at udsætte sig for udstødelse og de straffe, som islam foreskriver skal ramme de frafaldne. Altså det handler om kristne med en anden kulturel og religiøs baggrund end den, vi som flest har her i landet. Skal vi indlemme dem i folkekirkens menigheder eller lade dem forme deres egne menigheder?

Hvad afstedkommer det, hvis vi indlemmer dem i folkekirken: To slags menigheder? To slags præster? To slags medlemskab?

Er folkekirken den (etnisk) danske folkekirke, eller er folkekirken rummelig nok til at rumme kristne i Danmark med anden teologisk, liturgisk, ekklesiologisk og kulturel baggrund?

Det er nogle af de spørgsmål, som stiftsrepræsentanterne skal drøfte.

Der kan vel ikke være tvivl om, at det er en lykke for kirken, når der kommer mennesker og banker på dens dør. Så

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.