Kathrine Lilleør: Manu Sareen var en enestående god kirkeminister

Manu Sareen har skrevet sig ind i historiebøgerne, uanset om hans modstandere vil have det eller ej, mener sognepræst Kathrine Lilleør

Kathrine Lilleør er sognepræst ved Slagslunde og Ganløse kirker. Foto: Malene Korsgaard Lauritsen

Hvordan synes du, Manu Sareen (R) har været som kirkeminister?

"Han har været enestående god. På trods af den store modstand han har mødt, har han været modig og fået indført vielse af homoseksuelle. Det er klart, at Folketinget ikke må blande sig i kirkens indre anliggender. Men når folkekirken ikke kan selv, må de folkevalgte træde til. Det mod Manu Sareen har udvist der, skriver ham ind i historiebøgerne, uanset om hans modstandere vil have det eller ej."

Er der noget i hans ministertid, der ikke er gået godt?

"Det er noget fedteri at sige, at der er ting, han ikke har været god til. Vielse af homoseksuelle er historisk set så stort, at det vil blive forklejnet, hvis man begynder at tale om små negative sager. "

Hvad mener du om, at det er Marianne Jelved (R), der skal være ny kirkeminister?

"Det er fremragende. Hun har allerede været ind over sagen om kirkelukninger, og det har hun håndteret på en elegant måde. Det har været positivt at se hendes evne til at håndtere den kirkelige problematik."

Hvad bliver den vigtigste sag, hun skal tage sig af?

"Det er diskussionen om et kirkeråd. Jeg forventer, at hun hører efter, at der er en bred modstand mod et kirkeråd. Jeg vil anbefale hende, at hun starter helt forfra og i stedet fokuserer på, hvordan man kan modernisere meningsrådet. Der bør være nærdemokratiet, der bliver styrket i stedet for at begynde ovenfra, som man gør nu."