Prøv avisen

Katolsk kritik af engelsk ærkebiskop

Nu bliver den engelske ærkebiskop Rowan Williams også kritiseret af den katolske kirke for sine udtalelser om sharialov i Storbritannien. - Foto: .

Den engelske ærkebiskop af Canterbury er naiv og tager fejl, når han mener, at visse aspekter af sharialov er uundgåelige i England, mener formanden for Det Pavelige Råd for Interreligiøs Dialog

Da den engelske ærkebiskop Rowan Williams i sidste måned udtalte sig om muligheden for at inddrage visse aspekter af den muslimske sharialov i Storbritannien, vakte det stor opstandelse.

Nu kritiseres han også fra den katolske kirke, skriver Reuters.

En smule naivt
Da kardinal Jean-Louis Tauran, der er formand for Det Pavelige Råd for Interreligiøs Dialog, mødtes med en gruppe journalister for at diskutere relationer mellem kristne og muslimer, luftede han sin kritik af ærkebiskoppen.

- Jeg mener, det var en misforståelse. En misforståelse, i første omgang fordi man er nødt til at spørge, hvilken form for sharia. Og så var det også lidt naivt, sagde han.

Sharia er uforenelig med britisk lovgivning
Jean-Louis Tauren sagde til journalisterne, at han godt kunne forstå Rowan Williams gode intentioner, men han mente ikke, at ærkebiskoppen havde tænkt tingene til ende.

- Det er ikke bare et spørgsmål om god vilje. Der er juridiske aspekter, der ikke er forenelige med sharia, sagde han.