Prøv avisen
Danmission

Kendere undrer sig over Danmissions syn på islamdebat

Danmission er en kristen missionsorganisation, hvis formål er at deltage i Guds mission, siger Danmissions generalsekretær Jørgen Skov Sørensen Foto: Danmission

Forfølgelsen af kristne i Mellemøsten hænger sammen med, hvad der sker for muslimer i Europa, mener Danmissions generalsekretær. Men den udlægning vækker hovedrysten

Man kan hjælpe forfulgte kristne i Mellemøsten på mange forskellige måder, men næppe ved at ændre i, hvordan vi taler om muslimer og islam i Danmark.

Sådan lyder budskabet fra adskillige missionsselskaber, der alle arbejder med at hjælpe forfulgte kristne, efter at en større debat har rejst sig om Danmissions syn på arbejdet blandt kristne i Mellemøsten.

Debatten begyndte, efter at Danmissions generalsekretær, Jørgen Skov Sørensen, i forrige uge i Kristeligt Dagblad advarede om, at hjælp til forfulgte kristne ikke må føre til en forrået debat om islam i Danmark. Senere har han uddybet sin holdning yderligere i en kommentar på Danmissions facebook-side:

”Forfølgelsen af kristne i Mellemøsten kan ikke ses isoleret fra den hårde tone, vi oplever i islamdebatten i Danmark. Jo mere sort/hvid, vi taler om kristne og muslimer i Danmark og resten af Europa, jo mere sort/hvid bliver situationen i Mellemøsten. Angreb på muslimer i Europa bruges til at legitimere angreb på kristne i Mellemøsten.”

Den analyse finder De Konservatives udenrigsordfører, Naser Khader, så besynderlig, at han iet debatindlæg i dagens Kristeligt Dagblad efterlyser dokumentation for påstanden.

”Jeg har svært ved at forestille mig, at de forfulgte kristne vil høre fra deres bødler og forfølgere, at de refererer til den danske islamdebat som begrundelse for den brutalitet, de udsættes for,” skriver Naser Khader.

På samme måde har flere andre missionsselskaber, der arbejder med forfulgte kristne i Mellemøsten, svært ved at genkende Danmissions analyse.