Prøv avisen

Kirkens højrefløj til kamp mod fattigdom

Kirken skal ikke kun forvalte Bibelens ord. Kirken skal også spille en rolle, når diskussionen drejer sig om, hvordan vores fælles goder bliver fordelt blandt verdens rige og fattige. - Foto: colourbox.com

Seks organisationer sætter med et nyt projekt fokus på, at kirken også har et ansvar for klima og social retfærdighed

Kirken skal ikke kun forvalte Bibelens ord. Kirken skal også spille en rolle, når diskussionen drejer sig om, hvordan vores fælles goder bliver fordelt blandt verdens rige og fattige. Derfor er seks kirkelige organisationer gået sammen om i 2010 at gøre opmærksom på, at kristne og danskere har et fælles ansvar, når det gælder den sociale og miljømæssige retfærdighed.

Problemerne er for alvorlige til at overlade til politikerne alene, mener organisationerne, som alle er fra den såkaldt kirkelige højrefløj. Men ideen er at komme meget bredere ud end det, siger projektleder Nils Andersen.

– Vi vil selvfølgelig gribe i egen barm blandt vores egne medlemmer, men vi vil også ud i en bredere kirkelig kreds og helst ud til den almindelige dansker for at fortælle, at vi som kristne og som borgere har et særligt socialt ansvar og for at stille spørgsmålet, om vi behandler den jord, vi har fået til låns, på en ordentlig måde, siger Nils Andersen, som understreger, at projektet har en national vinkel, men i højeste grad også en global i forhold til den 3. verden.

Projektet med sloganet "Giv dig rig" vil fokusere på klima, social uretfærdighed og nødhjælp. Det skal handle om, hvordan vi vælger at bruge vores penge, og hvor vores giverglæde er henne. Kort sagt: Når giro-kortet dumper ind ad døren, ender det så i papirkurven eller på posthuset?

– Det er en oplysningskampagne, men også en opfordring til, at mennesker handler i forhold til deres næste. Det kan være med økonomiske bidrag, men det kan også være som frivillig i socialt arbejde. Mennesker, som har fundet glæde ved at dele med andre, lever et mere rigt liv, siger Nils Andersen.

I forbindelse med projektet har organisationerne – Luthersk Mission, Indre Mission, Evangelisk Luthersk Mission, Kristeligt Forbund for Studerende, Menighedsfakultetet og Dansk Bibel-Institut – formuleret 10 teser om velstand, velfærd og ansvar, som de håber kan påvirke politikere og andre beslutningstagere, når ressourcerne skal prioriteres i fremtiden. I 2010 samles der desuden penge ind i samarbejde med Red Barnet.

vincents@kristeligt-dagblad.dk