Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Initiativpris

Kirkens hjælp åbner for mirakler

Frivillige fra Citykirken deltager ofte med deres børn i arrangementerne. Denne onsdag har frivillige lavet moussaka til aftensmad. – Foto: Niels Åge Skovbo/Fokus

Citykirken i Aarhus tilbyder vejledning og et måltid mad til trængte familier hver anden uge gennem projektet Familienetværket, som er finalist i Kristeligt Dagblads initiativkonkurrence

Dine Jespersen står med en pakke med seks farverige yoghurter i Citykirkens café i Aarhus. Hun fortæller, hvilken yoghurt der er sundest at købe til en gruppe på omtrent 30 mennesker, hovedsageligt fra det belastede boligkvarter Bispehaven, som også har været præget af bandeproblemer.

”Yoghurt kan snyde, for det lyder sundt med sådan et mælkeprodukt, men ofte er der meget sukker i. Derfor skal man gå efter den, der hedder naturel,” forklarer hun.

Hver anden onsdag mødes mellem 30 og 60 familier i frikirken Citykirken i Aarhus for at være med i det diakonale projekt Familienetværket, der er blandt finalisterne i kampen om at vinde Kristeligt Dagblads Initiativpris.

Siden januar i år har kirken med dette projekt tilbudt et gratis måltid, aktiviteter for børn og oplæg til forældre samt gældsrådgivning, personlig rådgivning og socialrådgivning.

Denne onsdag handler oplægget til de voksne om den sunde madpakke. Dine Jespersen gennemgår i caféen forskellige former for madvarer og giver gode råd til, hvad man skal undgå at putte i børnenes madpakker, og hvad man skal huske, når man køber ind.

”Man skal passe på med at tro, at indholdet er sundt, bare fordi emballagen er grøn. Det kommer vi tit til at tænke helt automatisk,” siger Dine Jespersen til de voksne, mens de yngste børn ser film i et andet lokale, og de unge har café i kirkerummet.

Lederen af projektet er Tabita Jørgensen, som fik idéen til det, fordi hun havde arbejdet som familiekonsulent for Frelsens Hær, der blandt andet deler julehjælp ud til trængte familier.

Her så hun og to andre initiativtagere en mulighed for kirken for at hjælpe sårbare familier gennem hele året. Derfor satte hun gang i Familienetværket gennem Apostolsk Kirke i Kolding, hvor hun boede dengang.

”Jeg tror, at når kirker kommer ud i samfundet og yder næstekærlighed, åbner det muligheden for, at mirakler kan ske. Vi ser mirakler ske hver gang, ved at folk finder håb og får det bedre,” siger hun i et andet lokale, mens Dine Jespersen med madvarerne stadig holder oplæg i caféen.

Da vi kommer tilbage, taler hun ikke længere konkret om madpakker, men i stedet billedligt om livets madpakke. Ligesom der er flere rum i en rigtig madpakke, er der flere rum, man skal udfylde i livets madpakke. Èt af rummene handler om være der for ens børn og være ærlig over for dem, hvis de ser, at man er bekymret, lyder det blandt andet.

STEM PÅ DIN FAVORIT: Alt om initiativprisen her

De fleste af familierne kommer fra det belastede boligkvarter Bispehaven, der ligger tæt på Citykirken i Aarhus V.

Men der kommer også folk fra andre områder i Aarhus. En af dem er Lonnie Worm fra Viby, der er her med sin 22-årige datter og sit 3-årige barnebarn.

”Jeg kom her egentlig for at skabe netværk. Og fra første gang blev jeg mødt med fantastisk åbne arme, kærlighed og god energi. Og så blev jeg ligesom afhængig af det,” siger hun.

Familienetværket er støttet af Blå Kors og er desuden at finde i frikirker i Kolding, Aalborg og København. Ifølge Tabita Jørgensen er det meningen, at det skal udbre- des til frikirker i endnu flere byer.