Kirker får lov til mere. Men til hvad?

Anbefalingerne til gudstjenester og kirkelige handlinger vil blive lempet, lyder det i politisk aftale om genåbning, men det er endnu usikkert hvordan. Kirkelige aktører opfordrer til, at arealkravet ændres

Den nye politiske aftale om corona-lempelser lover ifølge Søren Abildgaard, der er formand for Landsforeningen af Menighedsråd, godt for kirkernes pinsegudstjenester. Ifølge aftalen skal forsamlingsloftet udendørs hæves til 100 personer fra den 21. maj, hvilket er få dage før pinse, hvor der netop er tradition for gudstjenester i det fri. Her ses en udendørs pinsegudstjeneste afholdt på havnen i Asaa ved Dronninglund i 2015.
Den nye politiske aftale om corona-lempelser lover ifølge Søren Abildgaard, der er formand for Landsforeningen af Menighedsråd, godt for kirkernes pinsegudstjenester. Ifølge aftalen skal forsamlingsloftet udendørs hæves til 100 personer fra den 21. maj, hvilket er få dage før pinse, hvor der netop er tradition for gudstjenester i det fri. Her ses en udendørs pinsegudstjeneste afholdt på havnen i Asaa ved Dronninglund i 2015. Foto: Lars Horn / Baghuset.

Meget tyder på, at landets kirker fra på onsdag skal forholde sig til nye anbefalinger, når de skal planlægge gudstjenester og kirkelige handlinger.

Artiklen fortsætter under annoncen