Prøv avisen

Kommune ind i sag om incestanklager mod Faderhuset

Tidligere medlemmer af Faderhuset beskylder kirken for at have ignoreret mistanker om incest mod et tre-årigt barn. Nu vil Lolland Kommune gå ind i sagen. –

Lolland Kommune går nu ind i sagen om Faderhuset, der bliver beskyldt for at have ignoreret mistanker om incest mod et tre-årigt barn

Tidligere medlemmer af Faderhuset beskylder den kontroversielle frikirke for at have ignoreret og bortforklaret mistanker om incest mod et tre-årigt barn, kom det i går aftes frem i magasinet 21Søndag på DR.

Lidia Hesselberg, der i syv år var en del af Faderhuset, fortalte i programmet, at Ruth Evensen lukkede sagen uden at gå til myndighederne. Forklaringen var, at barnet var blevet besat af en dæmon.

Men ifølge borgmester Stig Westergaard fra Lolland Kommune vil de hårde beskyldninger nu blive undersøgt af de sociale myndigheder.

Ikke lukke øjnene
- Det er klart, at vi skal være opmærksomme på, om der er børn og unge mennesker i hendes varetægt her i Bandholm. Og det er klart, at hvis der foregår nogen form for ulovligheder eller mistanker om det, så skal vi selvfølgelig reagere prompte og få undersøgt det, siger Stig Westergaard til DR Nyheder.

- Det er vigtigt, at hvis der er samlet mange unge mennesker i Faderhusets varetægt, at vi er opmærksomme på, hvad der foregår. At vi ikke bare lukker øjnene og siger, jamen nu er de kommet ud på landet, her er der ingen, der opdager noget. Jeg skal i hvert fald have undersøgt, om det kun er voksne, der bor i Bandholm eller om der også er børn, siger han.

Frikirkegruppe tager afstand
Beskyldningerne mod Faderhuset, der også inkluderer krav om underkastelse af sine medlemmer, har fået sammenslutningen af frikirker i Frikirkenet til at tage afstand til kirken, siger Frikirkenets formand Tonny Jacobsen til DR.