Prøv avisen

Kriminelle i kø til kristent kursus

Foto: picasaweb

En sjettedel af de indsatte i Herstedvester Fængsel deltager en gang om ugen i et kursus om den kristne tro

Voldtægtsforbrydere, pædofile og mordere, som afsoner deres straf i Herstedvester Fængsel i København, samles en gang om ugen for at høre om Gud og diskutere den kristne tro.

Det sker ved et såkaldt Alphakursus, som for halvandet år siden blev sat i gang af en flok kristne fra frimenigheden Københavnerkirken, der er tilknyttet Luthersk Mission.

Ventelister på kursus
Og kurset er nu så populært, at 20 af fængslets cirka 120 indsatte hver uge mødes for at diskutere tro og spørgsmål om godt og ondt.

- Nogle gange har vi været nødt til at have venteliste, fordi så mange indsatte gerne vil være med, siger en af initiativtagerne Pia Teglgaard til Luthersk Missions blad Tro og Mission.

Farlige deltagere
- Vi vil gerne tage de spørgsmål op, som de stiller. Det handler ofte om, hvordan Gud kan være god, når verden er ond. I bund og grund er det jo mange af de samme spørgsmål, som vi andre også går og tumler med, siger hun.

Nogle af de kriminelle, som deltager i kurset, er i forvaring, fordi de er for farlige for deres omgivelser til at blive lukket ud. Det var derfor heller ikke helt uden frygt, at Pia Teglgaard og resten af gruppen begyndte at komme i fængslet.

Sympati for mennesket bag
- Det var da lidt skræmmende de første par gange. Der er da nogle af dem, som man ikke har lyst til at møde i en mørk baggård. Men når man lærer dem at kende, så opdager man, at de har lavet noget skidt, men at der er personer indeni, siger Pia Teglgaard og tilføjer:

- De spørger os tit, hvorfor i alverden vi dog gider komme og besøge dem. Jeg oplever, at jeg får sympati for mennesket bag og vil dem det bedste.

Samlede ind til kirke
Og sympatien går tilsynelandende begge veje, for de indsatte har samlet penge ind og købt lanterner til Københavnerkirken som tak.

Alphakurset, som har vundet udbredelse over det meste af verden, er en slags kirkens og kristendommens ABC. Kurset er udviklet gennem 25 år i Holy Trinity Brompton - en karismatisk orienteret kirke inden for den anglikanske kirke i England.