Prøv avisen

Kristen medarbejder skåret i løn for facebook-udtalelser

Udtalelser om homoseksuelle vielser førte til degradering og lønnedgang for britisk boligmedarbejder. Sagen ender nu i retten.

Udtalelser om homoseksuelle vielser førte til degradering og lønnedgang for britisk boligmedarbejder. Sagen ender nu i retten

Det kan være dyrt at være modstander af homoseksuelle vielser.

Det har britiske Adrian Smith, medarbejder i en boligforening i byen Manchester, erfaret efter at han på sin private facebook-side - udenfor arbejdstiden - gav udtryk for bekymring for homoseksuelle vielser i den engelske kirke.

LÆS OGSÅ:Politikere åbner for vielser af homoseksuelle i britiske kirker

Konkret havde Adrian Smith på sin facebook-side henvist til en avisartikel om homoseksuelle vielser og samtidig kommenteret denne artikel med ordene "en ligestilling, der går for langt".

Denne kommentar blev læst af to kolleger fra boligforeningen, som efterfølgende bad Adrian Smith uddybe sin kommentar.

Her svarede Adrian Smith, at staten efter hans mening "ikke bør trække sine holdninger ned over religiøse og værdibaserede institutioner".

Det skriver den britiske avis Christian Today.

Efterfølgende gik de to kolleger til ledelsen af boligforeningen, som efter en nærmere undersøgelse besluttede, at Adrian Smith skulle fratages sin chefstilling samt skæres 40 procent i løn, blandt andet med den begrundelse, at han med sine holdninger skadede boligforeningens omdømme.

En klage fra Adrian Smith blev efterfølgende afvist af boligforeningens øverste ledelse, og derfor ender sagen nu i retten, hvor Adrian Smith blandt andet vil blive repræsenteret af den kristne organisation Christian Institute.

Her peger man på, at Adrian Smiths kommentar var afdæmpet og at han i embeds medfør aldrig har udtalt sig nedsættende om andre grupper af borgere.

"Som kristen tror Adrian Smith på retfærdighed, høflighed og respekt for andres holdninger. Dette er også værdierne i et modent og sundt samfund. Det giver også plads til, at kolleger kan diskutere og være uenige om tidens forskellige spørgsmål. Den slags konversationer finder sted i virksomheder over hele landet hver dag", siger advokat Tom Ellis, der repræsenterer Adrian Smith.