Ny rapport: Kristenforfølgelser tangerer folkemord

Britisk udenrigsminister vil gøre op med den misforståede politiske korrekthed, som har betydet, at landet ikke klart har sagt fra overfor kristenforfølgelser i andre lande

Tallene taler deres eget tydelige sprog. For et århundrede siden udgjorde kristne 20 procent af befolkningen i Mellemøsten og Nordafrika. Nu er tallet nede på 4 procent.

Det fremgår af de foreløbige konklusioner i en rapport bestilt af den britiske udenrigsminister, som er udarbejdet af den anglikanske biskop Philip Mountstephen. Rapporten konkluderer, at kristne er den mest forfulgte gruppe, og at forfølgelserne tangerer folkemord.

”Vi ser ikke kun en større geografisk spredning af anti-kristen forfølgelse, men også at den bliver mere alvorlig. Den største effekt af folkedrabspolitikken mod kristne er udvandring, og kristendommen risikerer at blive udryddet i dele af Mellemøsten,” advarer biskop Philip Mountstephen i rapporten.

Kristne i de palæstinensiske områder udgør nu kun 1,5 procent af befolkningen, og i Irak er antallet faldet fra 1,5 millioner kristne i 2003 til nu under 120.000.

Et andet resultat af arbejdet er, at det fastslås, at et overvældende flertal, nemlig 80 procent af de forfulgte troende, er kristne.

Rapporten er blevet til på initiativ af den britiske udenrigsminister, Jeremy Hunt, og han kritiserer vestlige regeringer for at have sovet i timen, når det kommer til forfølgelse af kristne.

”Hvad vi har glemt i denne atmosfære af politisk korrekthed, er rent faktisk, at de kristne, der bliver forfulgt, er nogle af de fattigste mennesker på denne planet,” siger Jeremy Hunt ifølge BBC.

Han peger videre på, at den britiske regering selv har været tilbageholdende, og det skyldes blandt andet frygt for at blive beskyldt for at have en koloniherre-mentalitet.