Kristne er verdens mest forfulgte

75 procent af alle religiøst forfulgte mennesker i verden er kristne, viser nye undersøgelser fra tysk menneskerettighedsorganisation

-
-. Foto: stock.xchng.

Bortførelser, voldtægter, tortur, fængselsstraffe og mord. Listen er lang over de forfølgelser, som kristne i øjeblikket udsættes for i lande som Irak, Nordkorea, Saudi-Arabien og Somalia.

Af samme grund optræder kristne også i toppen af den seneste opgørelse over verdens mest forfulgte religiøse grupper, som organisationen International Society for Human Rights (ISHR) står bag.

Hele 75 procent af alle religiøst forfulgte mennesker er ifølge opgørelsen fra den tyske menneskerettighedsorganisation kristne. Samtidig skønner organisationen, at op til 80 procent af de personer, der myrdes på grund af deres religion, er kristne.

Vi taler her om flere millioner mennesker, der forfølges, og tallet er stigende, siger Martin Lesserthin, der er talsmand for ISHRs hovedkontor i Tyskland.

ISHR blev grundlagt i 1971 med det formål at hjælpe menneskerettighedforkæmpere i den gamle østblok. Senere har organisationen udvidet sit arbejde til at omfatte praktisk talt alle former for religiøs og politisk forfølgelse verden over.

Den seneste opgørelse støttes af lignende rapporter fra andre humanitære og kirkelige organisationer.

Flere hundrede kvinder er de seneste år blevet bortført af muslimske mænd alene i Egypten. Kvinderne tvinges til at konvertere til islam og ender derefter i tvangsægteskaber, hvor voldtægt er en del af deres hverdag, siger for eksempel Markus Döbeli fra den kristne menneskerettighedsorganisation Christian Solidarity Internationals afdeling i Schweiz.

Også den internationale katolske nødhjælpsorganisation Kirke i Nød og den tværkirkelige organisation Open Doors advarer om forfølgelse af kristne som et stigende og alvorligt problem.

dachs@kristeligt-dagblad.dk