Kristne vil være synlige på Facebook

På det virtuelle venneforum Facebook skyder det op med kristne grupper, som ønsker at gøre opmærksom på de kristnes eksistens

– Kirken har verdens bedste budskab, og derfor er det vigtigt, at vi, der arbejder inden for kirken, ikke begynder at tale latin igen. Facebook er et skridt på vejen til at reformere kommunikationen, mener Jacob Mølgaard Astrup, som administrerer en kristen gruppe på internetsiden Facebook. –
– Kirken har verdens bedste budskab, og derfor er det vigtigt, at vi, der arbejder inden for kirken, ikke begynder at tale latin igen. Facebook er et skridt på vejen til at reformere kommunikationen, mener Jacob Mølgaard Astrup, som administrerer en kristen gruppe på internetsiden Facebook. –. Foto: .

Det virtuelle netværk Facebook, hvor alle kan tilmelde sig, er ikke kun stedet, hvor venner mødes. Det kan også være stedet, hvor ligesindede finder hinanden. Udover profilbilledet kan man ved at tilmelde sig forskellige grupper også vise sit politiske, arbejdsmæssige og ikke mindst religiøse ansigt.

Grupper som I bet I can find 1.000.000 christians, Christians in Denmark, How many people on Facebook are christians og mange flere dukker op, hvis man søger på christians inde i netværket.

Nathanal Carr, som er administrator for gruppen How many people on Facebook are Christians, har et klart formål med sin gruppe.

Jeg håber, at medlemmerne af gruppen vil blive opmuntret ved at se de mange andre kristne, der er rundt om i verden, siger han til kristendom.dk.

Nathanal Carr havde først oprettet gruppen på grund af sin egen nysgerrighed efter at se, hvor mange kristne, der var på Facebook, men den kom til at gavne mere end hans nysgerrighed.

Et medlem skrev til mig, at gruppen støttede kristne verden over ved at lade dem vide, at de ikke er alene.

Gruppen I bet I can find 1.000.000 christians har et lignende formål. Med 290.826 medlemmer verden over er den en af de største kristne Facebook-grupper.

Det er vigtigt, at kristne er synlige på Facebook for at kunne vise verden, at vi ikke er håbløst delte, men at vi faktisk kan samarbejde, fortæller amerikaneren Andrew Josiah Smith, som er en af gruppens administratorer, og som kristendom.dk fangede på online-netværket.

Den store Facebook-gruppe er platform for kristendomsdebatter, og med næsten 300.000 medlemmer er det et større arbejde at dirigere. Ikke desto mindre håber Andrew Josiah Smith, at debatten kommer til at blive lærerig for medlemmerne.

Fokus for gruppen I bet I can find 1.000.000 Christians er at give kristne verden over en mulighed for at kommunikere med hinanden og for at lære om forskellige måder at være kristen på, siger Andrew Josiah Smith og ligger sig dermed i tråd med danske Jacob Mølgaard Astrup, der er administrator for Facebook-ruppen for den nystartede Valgmenigheden i København.

Kirkens Facebook-gruppe bruges indtil videre primært som en opslagstavle for kirkens medlemmer, men Jacob Mølgaard Astrup så gerne, at nye kommunikationsformer som eksempel-vis Facebook blev mere inddraget i kirkelivet fremover.

Kirken har verdens bedste budskab, og derfor er det vigtigt, at vi, der arbejder inden for kirken, ikke begynder at tale latin igen. Facebook er et skridt på vejen til at reformere kommunikationen.

Dog påpeger han, at valgmenighedens Facebook-gruppe ikke må erstatte det fysiske samvær.

Kirken er først og fremmest det, den er i mødet med det enkelte menneske, siger Jacob Mølgaard Astrup.

net@kristeligt-dagblad.dk