Prøv avisen

Løkke om tro

Lars Lokke Rasmussen Foto: Stig Stasig.

Han vil ikke svare på Livets store spørgsmål, men Lars Løkke Rasmussen har ved flere lejligheder kæmpet for en synlig tro

"Jeg tror, at Grundtvig i dag klart ville være imod, at man skal skjule sin tro. Troen skal ikke skjules under en skæppe, men sættes frem og sættes på en stage."

LÆS OGSÅ: Helle Thorning-Schmidt om tro og liv efter døden

Ordene er Lars Løkke Rasmussens, og er et af de få udsagn landets nuværende statsminister har givet om sit syn på tro. I modsætning til alle andre partiledere har landets nuværende statsminister, i lighed med Helle Thorning-Schmidt, ikke ønsket at udtale sig om sit personlige syn på religion i interviewserien "Livets store spørgsmål" på DR.

Statsministerens tros-citat er fra et foredrag om Grundtvig, som han holdt i begyndelsen af året i Vartov i København. Her tog han afstand fra sin forgænger Anders Fogh Rasmussens tese om at religion bør fjernes fra det offentlige rum og markerede samtidig sit personlige tilhørsforhold til det grundtvigske menneskesyn:

"Grundtvigs tiltro til, at frihed forpligter både over for de svage, men også over for dem, som vi er uenige med - det er et stærkt menneskesyn, som jeg har taget til mig, og som har fulgt mig gennem hele min politiske karriere. Som vil følge mig resten af mit liv. Og som jeg introducerer over for mine børn - det er en uforfærdet tro på, at vi mennesker trods alle vores fejl og mangler kan udrette noget, der nytter."

Tilbage i 2006 forsvarede Lars Løkke Rasmussen ifølge fyens.dk det kristne livssyns tilstedeværelse i Venstres principprogram:

PORTRÆT: Lars Løkke Modsat

Det er uomtvisteligt, at de værdier, som det danske samfund hviler på, er nogen, der udspringer af det kristne livssyn. Det er værdier, som man også kan dele, selv om man måtte være ateist, udtalte Løkke dengang til Ritzau.