Læs præstens meddelelse om reinkarnation

Sognepræst Annette Berg, som tidligere har sagt, at hun tror på reinkarnation, har ikke ændret holdning. Det skriver hun i en pressemeddelelse, som kan læses her

Jeg tror på, at reinkarnation kan være en MULIGHED blandt andre, skriver Annette Berg. -
Jeg tror på, at reinkarnation kan være en MULIGHED blandt andre, skriver Annette Berg. -. Foto: Skærmbillede.

Sognepræst i Vig på Sjælland Annette Berg skriver følgende:

"Da der blandt flere er draget en usand konklusion efter min samtale med biskoppen d. 11. november, kommer jeg her med følgende korrektion: Jeg har ikke ændret holdning med udsigten til sanktioner. Det var tværtimod magtpåliggende for mig i samtalen med biskoppen, IKKE at lukke den dør, jeg netop har været med til at åbne.

Jeg tror på, at reinkarnation kan være en MULIGHED blandt andre. Selv véd jeg ikke meget om reinkarnation i den forstand, at jeg kan ikke ”se” tidligere liv, hverken hos andre eller mig selv. Men jeg vil til enhver tid gerne være med til at lade en dør stå på klem over for en verdensanskuelse, der rummer de tanker – også selvom vores kirkelige tradition så pure afviser den.

Jeg tror på, at Gud er større end alle religioner, og at Kristus er større end kristendommen. Og hvad der end kommer til at ske på den anden side af dødens grænse, så vil det overgå, tror jeg, selv vore vildeste fantasier.

Jeg har skrevet under på, at jeg ikke forkynder reinkarnation i kirken. At jeg beklager, at nogle har misforstået, hvad jeg har udtalt. Samt pressemeddelelsens øvrige ordlyd." 

Annette Bergs pressemeddelelse:

Foto: Skærmbillede