Lilleør: Kirken er intet uden Kristus

Læs sognepræst ved Slagslunde og Ganløse Kirker Kathrine Lilleørs nytårstale til folkekirken i forbindelse med advent

”Sørgeligt er det til gengæld, at folkekirken er ved at glide væk fra folket. Kirkerne står tomme,” mener Kathrine Lilleør. – Foto: Malene Korsgaard Lauritsen.

Kære folkekirke. Kirken er intet uden Kristus.

Guds kærlighed velsigner, hvor den vil velsigne. Derfor er det glædeligt, at vi har fået en klog og dygtig kirkeminister, som har vist mod og demokratisk vilje til at føre det ud i livet, som for længst skulle have været gjort, nemlig muligheden for vielse af homoseksuelle. Det er sket i samme demokratiske ånd, som da loven om kvindelige præster blev vedtaget i 1948. Det vil jeg gerne hylde.

LÆS OGSÅ: Stender: Kære folkekirke, vi holder skansen

Der er også det vidunderlige i tiden, at vi danskere får fortalt, at vi er verdens lykkeligste folk. Det må stemme os alle til taknemlighed og mild overbærenhed over for hinanden i året, der ligger foran.

Sørgeligt er det til gengæld, at folkekirken er ved at glide væk fra folket. Kirkerne står tomme. Udfordringen er at turde forkynde Kristus levende og nærværende, så det rammer menneskers liv. Kære præster, vær ikke bange for at holde jer til forkyndelsen og tro på det, I forkynder.

Kirken er intet uden Kristus. Husk det. Vi skal retlede os af Kristi ord og altid være indstillet på at lade os forandre i lyset af det, vi hører i kirken. Evangeliet er nemlig spritnyt, hver gang det forkyndes.

Jeg sender en hilsen til landets homoseksuelle, hvad enten de ønsker sig en kirkelig vielse eller ej. Det er lykkeligt, at de fremover kan sige, at de er ligestillet for Kristus og kirkens folk.

Godt nytår.