Lilleør tror på mere forkyndelse

Kathrine Lilleør mener ikke , at man kan tale om særlige kristne værdier, derimod er der den kristne tro, som dog ikke altid bliver forkyndt overbevisende i folkekirken

Kathrine Lilleør deltog i en debat på Danske Kirkedage om kristentroen i værdidebatten. I forhold til hendes meddebattører, domprovst Anders Gadegaard, kirkeordfører for SF, Pernille Vigsø Bagge og tidligere forsvarsminister Søren Gade, fortalte hun ordstyrer Clemens Kjærsgaard, at hun ikke mener, at der er særlige kristne værdier. Foto: Foto: Ole Blume

Sognepræst i Slagslunde og Ganløse, den kendte debattør, Kathrine Lilleør fortalte på Danske Kirkedage, hvordan forkyndelsen er central i hendes offentlige liv.

- Når jeg udtaler mig til medier eller i offentligheden, er det egentlig grundlæggende for at forkynde Kristus, sagde Kathrine Lilleør.

- Jeg har også kritiseret magthavere, og det mener jeg er en teologisk opgave. I virkeligheden har jeg ikke gjort andet end at flytte prædikestolen ud fra kirken. Jeg oplever, at jeg er blevet bekræftet i den store folkelige og offentlige interesse for forkyndelse, sagde Kathrine Lilleør.

Hun er i disse år blevet slået af den brede interesse, der er for kristendom og kristen forkyndelse blandt mennesker på alle niveauer i samfundet.

- Derfor tror jeg, at folkekirken som folkets kirke har en stor fremtid foran sig, sagde Kathrine Lilleør, som herefter langede ud efter den opfattelse, hun mener, mange præster i folkekirken har.

- Prisen for folkekirken er, at den er ved at udvikle sig til en tjenestemandskirke. Vi har tomme kirker. Vi har folk, der går mere op i ansættelsesforhold end forkyndelse. Der er opstået en ladhed over for fokyndelsen, sagde Kathrine Lilleør