Møllehave overtager 'Før Søndagen'

'Før Søndagen', som bliver sendt hver lørdag på DR1, får nyt koncept med Johannes Møllehave som frontfigur

Johannes Møllehave har en fantastisk evne til at formidle kristendommen, og derfor har DR gjort ham til fronfigur i 'Før Søndagen'. -
Johannes Møllehave har en fantastisk evne til at formidle kristendommen, og derfor har DR gjort ham til fronfigur i 'Før Søndagen'. - . Foto: Leif Tuxen.

Johannes Møllehave har en evne til at fortælle levende,og det vil DR nu udnytte til at forny det kirkelige tv-program 'Før Søndagen'.

'Før Søndagen - Møllehaves Salmer' bliver første gang sendt lørdag den 29. november. Det nye koncept betyder, at det er Johannes Møllehave, somudvælger salmerne og fortæller om betydningen, som hanforstår den.

DR håber, at de med Johannes Møllehaves evne til at fortælle kan tiltrække folk, som ikke nødvendigvis er kirkegængere.

- Vi rammer en bred interessemålgruppe via ham og hans fortælleglæde. Vi kan nå folk, der ikke har et særligt forhold til kristendom, ved at man hører hans åbninger ind til det kristne univers, siger projektleder for programmet, Bjørg Tulinius.

Hun afviser, at der ligger strategiske overvejelser bag beslutningen.

- Nu har 'Før Søndagen' kørt længe, så nu skal vi lave noget nyt. Det er spændende atse, om vi kan lave et nyt format.Møllehave er jo fantastisk til at formidle kristendom og gøre det personligt. Han inddrager anekdoter og krydrer det med hændelser fra sit liv, siger hun.

Johannes Møllehave er ikke selv sikker på, hvad han kan gøre anderledesi forhold tiltidligere. Han forklarer, at de vil synge salmerne som altid,og så har han omkring syv minutter til at gennemgå teksten, hvor han lægger vægt på sammenhængen med hele evangeliet.

- DR har været begejstrede, og jeg håber det lykkes, men det kan man jo aldrig selv vide, siger han.

Salmerne fremføres på skift af af DR PigeKoret, Vor Frue Kantori og Folkekirkens Ungdomskor.