Marie Høgh har fået nok af Tidehverv

Boghandleren på

Marie Høgh lægger tager fra Tidehverv og har meldt fra bevægelsens sommermøde. Hun er til daglig sognepræst i Lynge-Uggeløse. Foto: Jens Welding Øllgaard

Den interne debat i Tidehverv om blandt andet vielse af homoseksuelle har nået et lavpunkt og er blevet alt for personlig, mener sognepræst Marie Høgh, der endegyldigt lægger afstand til bevægelsen

Marie Høgh skulle have holdt et oplæg om Grundtvig på Tidehvervs sommermøde i slutningen af juni. Men nu har hun bedt om at blive taget af talerlisten og har slet ikke tænkt sig at deltage i begivenheden.

"Jeg har simpelthen fået nok," siger hun til Kristeligt Dagblad. 

Sognepræsten henviser til de seneste ugers debat i medierne mellem hende og flere tidehvervske præster, heriblandt Katrine Winkel Holm og Agnete Raahauge.

Læs også: Tidehverv i intern debat om homoseksuelle 

Bølgerne er gået højt om især vielse af homoseksuelle. Den teologiske diskussion har nået et lavpunkt, mener hun.

"Debatten er låst fast. Der er ingen frugtbar udveksling af synspunkter. Det er blevet et personligt skænderi i medierne, som er fortsat på Facebook. Jeg synes, man har nået bunden i argumentationen og er endt på et niveau, jeg ikke kan tage seriøst," siger Marie Høgh, der som konsekvens af forløbet melder afbud til sommermødet.

Tidehverv er ikke en forening, man melder sig ind og ud af, har Agnete Raahauge pointeret i et debatindlæg i Morgenavisen Jyllands-Posten. Hun

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.