Prøv avisen

Menighedsråd: Per Stig som kirkeminister vil ikke medføre ændringer

Næstformanden for Landsforeningen af Meninghedsråd Gotfred Larsen er glad for, at Kulturministeriet og Kirkeministeriet med Per Stig Møller bliver samlet under samme minister. Billede fra årsmøde i Landsforeningen af Menighedsråd. Foto: Malene Korsgaard Lauritsen.

Per Stig Møller er et godt valg, men ministerudskiftning får næppe reel betydning for ministeriet, siger næstformand for Landsforeningen af Menighedsråd

Den konservative kulturminister Per Stig Møller overtager posten som kirkeminister efter Birthe Rønn Hornbech (V).

Det offentliggjorde statsministeren tirsdag formiddag med listen over regeringens nye ministre. Landsforeningen af Menighedsråd beklager Birthe Rønns exit som minister, men er glad for, at Per Stig er næste mand på posten.

Dog kommer udskiftningen næppe til at have stor betydning i praksis, mener foreningens næstformand Gottfred Larsen. Danmark står over for et folketingsvalg senest i november i år, og det stiller Per Stig i en administrativ venteposition, hvor han ikke vil sætte nye skibe i vandet.

Jeg tror, han vi være mindre udfarende. Og at han formodentlig ikke vil sætte sig præg ganske voldsomt på Kirkeministeriet. Det hænger ikke sammen med, at han ikke kan tage initiativer; det hænger sammen med tidspunktet, siger Gottfred Larsen.

Derudover er han glad for, at Kulturministeriet og Kirkeministeriet nu bliver samlet under samme minister.

Når det skal være en anden minister, beklager jeg ikke, at det bliver Per Stig Møller. For han kender kirken godt, blandt andet gennem hans engagement i Kaj Munk. Og det er jo ikke unaturligt, at Kirkeministeriet nu ligger tæt op ad Kulturministeriet, siger Gottfred Larsen.

Han forventer en mere moderat tilgang til posten i samarbejdet med Per Stig Møller fremover.

Birthe Rønn er jo hurtig i replikken. Derfor var hun også sjov og hyggelig at være sammen med og kunne tage en forsamling med storm. Der er Per Stig Møller jo den lidt mere tænksomme type. Han har erfaring som udenrigsminister, og det stiller store krav om at være diplomatisk - og når Birthe Rønn var sjovest, var det ikke just diplomatiet, der pinte hende, siger Gottfred Larsen.